U19-tytöille katkera tappio Ranskaa vastaan

U19-tyttöjen maajoukkue joutui kovan taistelun jälkeen taipumaan EM-jatkokarsinnassa lauantaina Ranskalle maalein 1-2 (1-1). taistelu EM-lopputurnauspaikasta kuitenkin jatkuu edelleen.

Ottelun alku sujui hienoisesti Ranskan merkeissä ja muutama vaarallisen oloinen hyökkäyskin nähtiin, mutta Suomen puolustus maalivahti Milla-Maj Majasaaren johdolla hoiti tilanteet suuremmitta vaikeuksitta.

Kun Suomi sai sitten paikan, myös tapahtui. Eerika Hämäläisen avaava syöttö löysi laidalta Wilma Spetsin, joka jatkoi Roosa Tuomiselle. Ranskan maalivahti Louise Thiery torjui Tuomisen yrityksen, mutta paluupalloon ehti ensimmäisenä Jutta Rantala, joka puski Suomen johtoon.

Muutama minuutti myöhemmin Elli Pikkujämsän pitkä syöttö tavoitti jälleen Tuomisen, joka ohitti jo Thieryn, mutta Ranskan puolustus ehti hätiin viime tipassa. Ranska alkoi kuitenkin saada taas otetta ja Amelie Delabre oli lähellä tasoitusta, mutta laukoi niukasti yli. 35. minuutilla Ranska myös onnistui, kun Jessy Roux puski kulmapotkusta tasoituksen yläriman kautta. Vielä aivan tauon alla Ranskalla oli paikka siirtyä johtoon, mutta Majasaari torjui hyvin vaarallisen laukauksen.

Kaiken kaikkiaan Ranska hallitsi avausjaksoa ja Suomi saattoi olla tyytyväinen päästyään tauolle tasatilanteessa, mutta toisella jaksolla tahti muuttui. Suomi pääsi paremmin mukaan peliin ja pääsi jakson edetessä myös luomaan paikkoja johtomaaliin.

65. minuutilla Rantala jatkoi Tuomisen syötöstä, mutta sivuverkkoon, ja heti perään kaksikko oli uudestaan lähellä maalintekoa. Ranskan paikat olivat vähissä, mutta 82. minuutilla vahva nousu laidalta päättyi keskitykseen ja Delebre puski vastustamattomasti pallon ohi Majasaaren. Suomi sai vielä painetta lopussa Ranskan maalille, mutta tasoitus jäi saamatta.

- Tosi pettyneitä ja myös surullisia olemme. Meillä oli ensimmäisellä puoliajalla vaikeuksia oman pallollisen pelaamisemme kanssa, mutta toinen puoliaika oli hyvä ja vähän ennen Ranskan 2-1-maalia meillä oli paikkamme kääntää peli eduksemme, päävalmentaja Marianne Miettinen kertasi.

Miettinen näki, että eväitä olisi ehdottomasti ollut enempäänkin.

- Olen todella ylpeä pelaajista, he antoivat kaikkensa, olivat rohkeita ja todella pelasivat toisilleen. Ei tässä voi olla kuin tosi pahoillaan joukkueen puolesta.

EM-lopputurnauspaikka on kuitenkin vielä kolmen kauppa. Mikäli Belgia voittaa päätösottelussa Ranskan ja Suomi Azerbaidzhanin, laskeskellaan keskinäisiä otteluita ja maalieroja.

- Mahdollisuuksia on edelleen ja viimeiseen saakka pidämme niistä kiinni. Meidän pitää nyt vain huolehtia siitä, että palaudumme tästä henkisesti ja fyysisesti ja hoidamme voiton Azerbaidzhanista tiistaina, Miettinen korosti.

Ottelukooste nähtävillä artikkelin pääkuvaa klikkaamalla.

Lisää päävalmentaja Marianne Miettisen tunnelmia Huuhkaja-TV:ssä >>

Elli Pikkujämsän mietteet ottelun jälkimainingeissa niin ikään Huuhkaja-TV:ssä >>

Ranska - Suomi 2-1 (1-1)
21. 0-1 Jutta Rantala
34. 1-1 Jessy Roux
83. 2-1 Amelie Delabre