Takaisin
8.2.2018 klo 22.19

U19-tytöillä kaksi onnistunutta leiriä Eerikkilässä

Jaa:

Ⓒ Jussi Eskola

U19-tytöt leireilivät kahdessa erässä tammi-helmikuun aikana osana valmistautumistaan huhtikuun Suomessa pelattavaa EM-jatkokarsintaturnausta.

Ensimmäinen leiri järjestettiin Eerikkilässä 23.-26.1. Toinen päättyi tänään torstaina otteluun JyPK:n Naisten Liigan joukkuetta vastaan, joka päättyi 1-1. Jyväskyläläiset viimeistelivät maalinsa rangaistuspotkusta ja Roosa Immonen iski tasoituksen kulmapotkun jälkitilanteesta.

Helmikuun tapahtuman kokoonpano muuttui useiden sairastumistapausten vuoksi harvinaisen paljon. Mukaan nousi kuitenkin uusia mielenkiintoisia nimiä, kuten joensuulaisen FC Hertan Henni Rinkinen, joka osallistui ensimmäistä kertaa maajoukkuetoimintaan.

- Minulla oli hieman ”kysymysmerkkinen olo” ennen leiriä näiden muutosten vuoksi. Torstai-illan pelissä nähtiin kuitenkin monia positiivisia esityksiä. Uudet pelaajat tulivat mukaan rohkeasti ja hyvällä intensiteetillä. Pelaajat olivat lyhyestä valmistautumisesta huolimatta napanneet harjoituksista hyvin asioita peliin, päävalmentaja Marianne Miettinen kehui.

Viikon leiri alkoi tammikuun vastaavan tavoin fyysisillä testeillä. Keskiviikkona ohjelmassa oli kaksi harjoitusta, joissa toisessa käytiin läpi hyökkäystä ja toisessa puolustusta. Miettinen ei ollut täysin tyytyväinen harjoitusten laatuun, mutta torstaina ottelussa taso nousi kiitettävästi.

- Pääsimme katsastamaan yhteensä 39 U19-pelaajaa, joka on iso määrä. Kyse ei tietystikään ole pelkästään katsastamisesta. Vuonna 2000 syntyneet aloittavat EM-karsinnat viimeistään syksyllä, mutta osa taistelee jo nyt paikasta kevään vuotta vanhempien jatkokarsintaan.

- Ensimmäiselle leirille toivoimme saavamme ne pelaajat, jotka juuri nyt ovat lähimpänä jatkokarsintajoukkuetta. Emme kuitenkaan päässeet juuri sillä joukkueelle harjoittelemaan sairastumisten vuoksi. Nämä leiripäivät olivat siitä huolimatta todella arvokkaita. Ensisijainen tavoite oli antaa seuraaville kuukausille pelaajille viestiä arkeen siitä, mitä heidän tulisi harjoitella jatkokarsintaa ajatellen. Sen saimme toteutettua.

U19-tyttöjen EM-jatkokarsinta pelataan Lahdessa ja Vantaalla 4.-10. huhtikuuta. Joukkue kohtaa sitä ennen Unkarin kaksoismaaottelussa Bükissa 4. ja 6. maaliskuuta.

- Unkari-ottelut tulevat olemaan meille todella tärkeitä. Matkustamme paikan päälle torstaina ja pelit ovat sunnuntaina ja tiistaina. Ehdimme harjoitella ja keskittyä joukkueen hiomiseen. Tulemme nyt ennen karsintoja seuraamalla pelaajia useamman henkilön voimin. Tarkkailuun otetaan noin 30 pelaajan ryhmä, josta sitten valitaan lopulliseen joukkueeseen 20.

Suomi kohtaa jatkokarsinnoissa Belgian, Ranskan ja Azerbaidzhanin. Ikäluokan EM-lopputurnaus pelataan heinäkuussa Sveitsissä.

- Haaste tulee olemaan kova, sillä Ranska esimerkiksi oli viime vuoden kisoissa. Me olemme kuitenkin löytäneet omat vahvuutemme, joihin aiomme panostaa. Uskomme, että meillä on niitä hyödyntämällä mahdollisuus voittaa nämäkin kovat vastustajat, Miettinen totesi.

Tammikuun leirin kokoonpanot löydät täältä.

Helmikuun leirin nimilistan puolestaan täältä.