Takaisin
6.9.2019 klo 19.31

U19-pojille tappio Slovakiaa vastaan

Jaa:

U19-pojat (2001) joutuivat taipumaan perjantaina Slovakialle 0-1-lukemin Sauvossa pelatussa tuplamaaottelun avausosassa.

Pelin 19. minuutilla Suomen puolustukselle meinasi käydä kömpelö virhe. Slovakian hyökkääjä Patrik Il'ko pääsi harhasyötön jälkeen puolittaiseen läpiajoon, mutta Suomen onneksi laukaus jäi köykäiseksi ja oli Viljami Sinisalolle helppo kopattava.

Maximo Tolonen pääsi kokeilemaan puolen tunnin jälkeen vasemman jalkansa laukausta rangaistusalueen rajalta. Slovakian maalivahti Ivan Rehak kuitenkin torjui oikeaa alanurkkaa kohti suuntautuneen yrityksen kulmapotkuksi.

52. minuutilla Slovakia siirtyi johtoon. Patrik Myslovic sai pallon haltuunsa maalin edustalla ja laukoi pallon noin viidestä metristä takanurkkaan.

Muutama minuutti myöhemmin Slovakia oli lisätä johtoaan. Sinisalo torjui Il'kon ensimmäisen laukauksen ja toisen yrityksen Tony Miettinen pelasti maaliviivalta.

Suomi sai todellisen huippupaikan 82. minuutilla. Jeremiah Streng sai oikean jalkansa vapaaksi rangaistusalueen sisällä ja laukoi, mutta Ivan aavisti sijoituksen suunnan ja liimasi pallon hyppysiinsä.

Neljä minuuttia myöhemmin Anssi Suhonen sai aikaan kelpo laukauksen vapaapotkusta, mutta vieraiden molari selvitti tilanteen jälleen.

Alku oli Suomelle päävalmentaja Kai Nyyssösen mukaan osittain haastava. Ajoittain Suomi pääsi muodon sisään ja pelasi linjojen väleihin, mutta vaarallisuus ja uhka viimeisellä kolmanneksella uupuivat. Sen lisäksi ratkaisut viimeisissä syötöissä usein ontuivat.

Nyyssönen olisi toivonut pelaajilta rohkeutta ratkaista ja tehdä oikeita valintoja.

- Vastustaja sai ensimmäisellä jaksolla paljon erikoistilanteita, mutta se oli tiedossa, että he tulevat vahvasti laitojen kautta ja keskittävät paljon, ja siitä tulee kakkos- ja ykköspalloja, mitä jää elämään.

- Siinä suhteessa pelaajat pelasivat ensimmäisen puoliajan tosi hyvin. Kulmia oli varmaan toista kymmentä, mutta niistä ei tullut mitään. Sinisalolla ei ollut avausjaksolla montaa torjuntaa, mutta paine näytti siinä aika pahalta, Nyyssönen analysoi.

Slovakian maalin jälkeen Nyyssönen teki peliin pieniä muutoksia. Viimeinen puolituntinen miellytti luotsia.

- Saimme tietynlaisen paineen ja muodon siihen pelaamiseen. Siinä oli pari todella hyvää paikkaa. Jere (Streng) yritti loppupuolella laukausta takakulmaan, mutta hän näytti vähän selvästi, mihin laukoo. Tuollaiset paikat meidän täytyy vaan pystyä hyödyntämään pikkaisen paremmin.

- Olen todella tyytyväinen siihen viimeiseen 30 minuuttiin ja siihen tasonnostoon, mitä tehtiin. Sauvossa yleisö oli todella hyvin mukana. Näki, että he viihtyivät ja kannustivat. Onhan se kiva pelata tällaisen yleisön edessä täällä. Hieno kokemus, Nyyssönen kiitteli.

Suomi ja Slovakia pelaavat tuplamaaottelun toisen osan maanantaina 9.9. klo 18 alkaen Kauniaisten keskuskentällä.

Nyyssönen lupaa, että peliin tulee varmasti ainakin pieniä muutoksia.

- Meillä on teitty tavoite näissä peleissä pelaajien kanssa ja jatketaan sitä kohti. Tuo on tapa, millä me haluamme kamppailla voitosta joka ottelussa. Nyt valmistaudumme karsintoihin, ja minusta tämä oli loistava vastus siihen nähden, jos arvioi vaikkapa Tanskaa.

Suomi-Slovakia 0-1 (0-0)
52. 0-1 Patrik Myslovic

Suomen kokoonpano:
1 Viljami Sinisalo
2 Patrik Raitanen
3 Tony Miettinen
4 Noah Nurmi (C)
7 Anssi Suhonen
8 Pyry Hannola -> 64. 13 Jeremiah Streng
9 Terry Ablade -> 87. 14 Kevin Larsson
10 Maximo Tolonen -> 65. 19 Oliver Antman
11 Arlind Sejdiu -> 86. 16 Elias Mastokangas
15 Otto Ollikainen
19 Santeri Väänänen

Vaihdossa:
12 Julius Schmid
23 Niklas Linke
5 Joel Laitinen
6 Oskari Sallinen
17 Robbie Azodo