Takaisin
16.11.2019 klo 16.31

U19-pojille tappio Ranskaa vastaan

Jaa:

Suomen U19-poikien maajoukkue kärsi lauantaina 0-2 -tappion Ranskalle Tanskassa pelattavissa EM-karsinnoissa.

Suomella oli alla maukas 2-1 -voitto Tanskasta keskiviikolta. Tällä kertaa olosuhteet olivat todella haastavat, sillä vettä vihmoi taivaan täydeltä.

Omassa avauksessaan Färsaaret 5-0 kaatanut Ranska piti alusta lähtien palloa ja Suomi keskittyi vastahyökkäyksiin. Yksi sellainen oli tuottaa tulosta 17 minuutin pelin jälkeen, kun Ranskan puolustus pelasi supertähtensä Benoit Badiashilen johdolla hieman ylimielisesti. Elias Mastokangas ei kuitenkaan saanut kunnon laukausta aikaan.

Ranska siirtyi johtoon, kun ottelua oli pelattu 25 minuuttia. Suomen toppareista Noah Nurmi oli loukkaantuneen keskikentällä ja Ranska pääsi iskemään nopeasti. Mathieu Gonclaves keskitti ja Yanis Berraoui puski pallon ohi Viljami Sinisalon.

Ranska tuplasi johtonsa rangaistuspotkusta 32. minuutilla. Asialla oli Adrian Truffetin kaatamisen jälkeen jälleen Begraoui.

- Ensimmäinen puoliaika oli meille vaikea. Olimme siinä vähän turhan varovaisia, maajoukkuevalmentaja Kai Nyyssönen myönsi.

Suomi koki toisen puoliajan alussa takaiskun, kun Kevin Larsson loukkasi jalkansa. Larsson ei pystynyt peliä jatkamaan.

Muuten toinen puoliaika sujui Suomelta huomattavasti paremmin kuin ensimmäinen. Tilanteita tuli Ranskan päähän useita. Terry Abladella oli pari maukasta paikkaa ja Maxmius Tainiolla sekä Jeremiah Strengillä myös omat saumansa.

Pari minuuttia ennen päätösvihellystä Suomen leirissä odotettiin rangaistuspotkua, kun Anssi Suhonen kaadettiin läpiajossa. Erotuomari oli toista mieltä ja antoi Suhoselle varoituksen. Se oli Suomen keskikentän moottorille päivän toinen ja näin Suhonen joutui aikaiseen suihkuun.

- Jopa Ranskan valmentaja totesi odottaneensa siitä tilanteesta omalle joukkueelle punaista ja rangaistuspotkua, Nyyssönen huomautti.

Kokonaisuutena Nyyssönen myönsi Ranskan ansainneen voiton, mutta etenkin Suhosen tilanne jäi harmittamaan.

- Toisella puoliajalla lähdimme rohkeasti hakemaan maalia ja olimme lähellä onnistua siinä. Vaikea sitten sanoa, oliko Ranskalla enää kaasu pohjassa, Nyyssönen sanoi.

Karsintojen päätöspelissä Suomi kohtaa tiistaina Färsaaret.

- Siitä lähdemme totta kai hakemaan voittoa. Ranskan ja Tanskan väliseen otteluun emme voi vaikuttaa, mutta omaan peliin voimme, Nyyssönen muistutti.

Ranska-Suomi 2-0 (2-0)
25 min. 1-0 Yanis Berraoui
32. min 2-0 Yanis Berraoui

Suomen kokoonpano
1 Viljami Sinisalo (mv) Aston Villa FC
2 Patrik Raitanen Fortuna Sittard
4 Noah Nurmi Esbjerg fB (C)
6 Oskari Sallinen FC Groningen -> 71. 3 Maximus Tainio Tottenham Hotspur FC  
7 Anssi Suhonen Hamburger SV
9 Terry Ablade Fulham FC
14 Kevin Larsson HIFK -> 57. 11 Arlind Sejdiu FC Honka 
15 Otto Ollikainen TPS  
16 Elias Mastokangas FC Inter  -> 46. 10 Maximo Tolonen SJK
17 Julius Tauriainen SC Freiburg
19 Oliver Antman FC Nordsjælland -> 71. 13 Jeremiah Streng SJK

Vaihdossa:
12 Julius Schmid (mv) Holstein Kiel
5 Joel Laitinen PEPO
8 Pyry Hannola FC Midtjylland
18 Janne-Pekka Laine Ilves
20 Seth Saarinen HJK