Takaisin
6.9.2018 klo 19.52

U19-pojat voittivat Kreikan Hämeenlinnassa

Jaa:

Katso video

U19-pojat voittivat Kreikan tuplamaaottelun avausosassa Hämeenlinnassa 1-0-lukemin. Suomen maalin viimeisteli Maximo Tolonen Niklas Jokelaisen syötöstä.

 

Kreikkalaiset pääsivät laukomaan oikealta kuudennella minuutilla, mutta kuti meni ohi vasemmasta alakulmasta. Vieraat pääsivät puskemaan kulmapotkusta vartin kohdalla, mutta pallo viuhui yli maalin.

 

Suomi loi reilun 20 minuutin kohdalla hyvän hyökkäyksen oikealta, mutta Tariq Kazin keskitys karkasi pitkäksi. Pian tämän jälkeen Akseli Ollila laukoi tulisesti, mutta maalivahti torjui tilanteen kulmaksi. Johannes Kytilä laukoi kulman jälkitilanteesta, mutta yli.

 

Kreikka sai 27. minuutilla vapaapotkun 30 metristä, mutta Gkargkalatzidis Aleksandros laukoi yli. Suomi siirtyi 1-0-johtoon kaksi minuuttia myöhemmin upean hyökkäyksen päätteeksi. Niklas Jokelainen jätti pallon boksissa nokkelasti Maximo Toloselle, joka laukoi 16-rajan sisäpuolelta tyylikkään matalan kudin oikeaan alakulmaan. Kreikka sai reilun puolen tunnin kohdalla rangaistuspotkun, jota asteli antamaan Emmanouilidis Dimitrios. Suomen maalivahti Rasmus Leislahti kuitenkin torjui laukauksen.

 

Suomi pelasi jällen 40. minuutilla hyvän erikoistilanteen. Ollila antoi vasemmalta vapaapotkun ja Kytilä juoksi takatolpalle, Kreikka sai kuitenkin purettua puskun. Suomi hallitsi ottelua ja pääsi hyökkäämään vielä ennen taukoa. Tolonen tarjoili vasemmalle Mikael Almenille, joka jatkoi maalille. Enouch Banza ei aivan ehtinyt palloon.

 

Suomi sai huippupaikan 57. minuutilla. Banza vapautti Jokelaisen, jonka kuti kiersi hieman ohi alakulmasta. Ollila laukoi tunnin kohdalla tulisesti, mutta yli. Suomi tulikin toiseen puoliaikaan vahvalla otteella. Anssi Suhonen vapautti heti vaihdosta tultuaan Jokelaisen hyvään vetopaikkaan, mutta hyökkääjän veto painui ohi etukulmasta. Tommi Jäntti laukoi 77. minuutilla, mutta hänkin yli maalin.

 

Kreikka sai oikealta muutama metri päätyviivasta vapaapotkun 80. minuutilla. Pallo pelattiin vapaaksi jääneelle Ioannis Botosille, jonka vedon Leislahti torjui. Kreikka sai vahvaa kiriä aikaan ja painetta Suomen maalille viimeisen vartin ajan, mutta lisämaaleja ei nähty.

 

- Ne puolustus- ja hyökkäysasiat, joita harjoittelimme ennen peliä toteutuivat hyvin. Jouduimme viimeisen kymmenen minuutin aikana puolustuskannalle, mutta pelasimme yllättävänkin hyvin ja fiksusti ne tilanteet, mitkä Kreikka loi. Olimme miettineet laitapelaamista ja siinä onnistuttiin. Avaamaan emme päässeet niin paljon, Kreikka otti aika ylhäältä kiinni, mutta ne hetket, kun avasimme, niin saimme sovittuja asioita toimimaan, päävalmentaja Kai Nyyssönen kertasi.

 

- Nollapeliin olen todella tyytyväinen, sehän on jalkapallossa aina voiton mahdollisuus. Puolustamisessa pystyimme antamaan painetta korkealta, se toimi välillä hyvin. Syvällä puolustamisessa pysyimme hyvin jaloilla, vaikka rankkarin antaminen oli tietysti harmi. Se oli selkeä tilanne ja siitä otamme opiksi. 

 

Ottelussa nähtiin lopulta vain yksi maali, mutta lisäksi paljon iloista hyökkäyspelaamista. 

 

 

- Parannettavaa jää tietenkin siinä, että loimme hyviä hyökkäyksiä, joista pitäisi rangaista paremmin. Pelaajamme varmasti tietävätkin tämän. Niklas oli koko ajan vaarallinen ja Maximo hänen alapuolellaan. Enochille tämä oli ensimmäinen maaottelu sen jälkeen kun hän sai Suomen kansalainen ja hän oli erittäin vahvasti maalissa mukana. Täytyy myös kehua keskikentän keskustaamme (Jaakko Oksanen ja Teemu Jäntti), he olivat täysin ”solid”. Kaikki heittäytyivät mukaan peliin tänään.

 

- Olimme otteluna alun ensimmäiset 15-minuuttia aika paineessa, mutta teimme upean maalin käytännössä ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestämme. Se oli upeaa yhteistyötä hyökkääjien ja laitureiden kanssa. (Näet maalin täältä.) Kokonaisuutena olen tyytyväinen peliin ja tulokseen, luotsi lisäsi.

 

Suomen joukkue muuttunee jonkun verran joukkueiden toiseen kohtaamiseen. Ykkösessä pelataan sunnuntaina ja osa Suomen joukkueen pelaajista palaa seuroihinsa siihen mennessä.

 

Suomi ja Kreikka kohtaavat toistamiseen sunnuntaina. Eerikkilässä pelattava ottelu alkaa klo 11 ja näkyy suorana Huu-tv:ssä. Torstain ottelun koosteen löydät artikkelikuvan kautta.

 

Suomi-Kreikka 1-0 (1-0)
29’ 1-0 Maximo Tolonen

 

Suomen kokoonpano:

12 Rasmus Leislahti 

2 Kalle Katz 

4 Johannes Kytilä

6 Teemu Jäntti ->> 77. 9 Eetu Pellikka 

8 Jaakko Oksanen (C)

10 Niklas Jokelainen ->> 77. 15 Terry Ablade  

13 Mikael Almen ->> 90. 16 Noah Nurmi  

14 Tariq Kazi

17 Akseli Ollila ->> 70. 22 Anssi Suhonen 

19 Enoch Banza ->> 70.  20 Tommi Jäntti 

21 Maximo Tolonen ->> 70. 11 Jyri Kiuru 

 

Vaihdossa:

1 Otto Huuhtanen 

5 Maximus Tainio 

18 Patrik Raitanen 

 

Ei kokoonpanossa:

3 Tuure Mäntynen