Takaisin
13.6.2018 klo 12.00

U19-pojat Vaasan harjoitusleirille valittu

Jaa:

EM-kotikisoihin valmistautuva U19-poikien maajoukkue leireilee 21.-24.6. Vaasassa.

Joukkue kokoontuu päävalmentaja Juha Malisen johdolla Vaasaan juhannuksen alla torstaina ja leiri päättyy otteluun U18-maajoukkuetta vastaan sunnuntaina.

 

Suomen joukkue oli edellisen kerran koolla kesäkuun alussa ja pelasi Eerikkilässä kaksi ottelua Montenegron U20-maajoukuetta vastaan. Tuloksiksi kirjattiin 1-2-tappio sekä 3-0-voitto.

 

- Se leiri antoi paljon informaatiota muun muassa pelipaikkojen suhteen. EM-kisoissa tulemme kuitenkin kohtaamaan Montenegroa kovempia joukkueita. Testaaminen jatkuu, Malinen kertoo.

 

Juhannuksen leirille on valittu mukaan kolme maalivahtia. Mukaan nousee Malisen alaisuudessa ensimmäistä kertaa Robin Källman. Puolustukseen ei ole nimetty uusia nimiä, mutta viime leirillä testattujen keskikenttäpelaajien Miko Virtasen ja Teemu Jäntin peluuttaminen puolustuksessa koettiin onnistuneeksi.

 

- Keskikenttäpelaajista mukaan on kutsuttu Alexander Bradley, joka on ollut mukana poikien maajoukkueissa nuorempana. Olen keskustellut hänen kanssaan ja on mielenkiintoista nähdä hänen pelaavan nyt meidän ympäristössä.

 

- Ylimmistä pelaajista nostaisin esille Onni Valakarin, joka otti oikein jämäkästi paikkansa viime leirillä. Niklas Jokelainen on ollut aiemmin varalla tähän joukkueeseen. Hän on onnistunut liigassa ja viimeksi U18-poikien Baltic cupissa. Kehitystä on tapahtunut selvästi, Malinen toteaa.

 

Brentfordin Marcus Forss on seuraavan kerran maajoukkueen mukana EM-lopputurnauksessa. Hyökkääjä tavoittelee kesän harjoituskaudella paikkaa englantilaisseuransa edustusjoukkueesta.

 

Suomen joukkue Vaasan leirille  21.-24.6.

Robin Källman HJK

Miika Töyräs KuPS

Rasmus Leislahti HJK

Miko Virtanen Aberdeen FC

Kristian Heinolainen PS Kemi

Teemu Jäntti FC Lahti

Martti Haukioja AC Chievo Verona

Valtteri Vesiaho HJK

Kalle Katz HJK

Ville Tikkanen SJK

Paavo Voutilainen FC Lahti

Abukar Mohamed S.S. Lazio

Jaakko Oksanen Brentford FC

Anssi Suhonen Hamburger SV

Alexander Bradley West Bromwich Albion

Onni Valakari TPS

Saku Ylätupa AFC Ajax

Joel Mattsson IFK Mariehamn

Timo Stavitski SM Caen

Albion Ademi FC Inter

Tobias Fagerström Hamburger SV

Eetu Vertainen HJK

Niklas Jokelainen Ilves