Takaisin
23.5.2018 klo 15.04

U19-pojat tuplamaaotteluun Montenegroa vastaan nimetty

Jaa:

Ⓒ Freshfocus

EM-kotikisoihin valmistautuva U19-maajoukkue kohtaa Montenegron Eerikkilässä 2. ja 4. kesäkuuta.

Suomen joukkue jatkaa valmistautumistaan heinäkuussa pelattavaan EM-lopputurnaukseen maaotteluleirillä kesäkuun alussa. Juha Malisen suojatit kohtaavat Montenegron U20-maajoukkueen kahdesti. 

 

Leirin alku menee päällekkäin Veikkausliigan kierroksen kanssa, joten osa pelaajista saattaa saapua Eerikkilään vasta liigaottelunsa jälkeen.

 

- Olen käynyt Veikkausliigavalmentajien kanssa oikein hyvähenkisiä keskusteluja. He kaikki tukevat projektiamme. Leirimme menevät liigakierrosten kanssa päällekkäin, emmekä voi vaatia pelaajia. Joukkueen saaminen ensimmäiseen otteluun 2.6. on erittäin haastava tehtävä, Malinen toteaa. 

 

- Korostan kuitenkin, että keskustelut ovat olleet hyviä. Pelaajat haluavat pelata näitä otteluita ja valmistautua kisoihin. Montenegron ehto Suomeen tulemiseen oli kaksi ottelua. 4.6. meillä on sitten varmasti jo koko ryhmä kasassa.

 

Malinen on valinnut ryhmäänsä muutamia uusia nimiä. Tuure Mäntynen palaa ryhmään, kun taas vuonna 2001 syntyneet Anssi Suhonen ja Maximo Tolonen on kutsuttu tämän ikäluokan mukaan ensimmäistä kertaa. Suhonen kuntoutuu vielä loukkaantumisesta ja osallistuu leirillä vain harjoituksiin, ei otteluihin.

 

U19-pelaajat ovat saaneet suomalaisissa seurajoukkueissaan kevään aikana paljon vastuuta ja esiintyneetkin hyvin. Myös ulkomailla pelaavista moni on ollut vahvassa vireessä.

 

- Saimme huhtikuun alun Sveitsi-maaotteluista paljon hyviä signaaleja ja seurajoukkueissa on tapahtunut paljon hienoja asioita. Marcus Forss muun muassa teki Brentfordin B-joukkueessa päättyneellä kaudella 21 maalia. Hän tulee osallistumaan tälle leirille, mutta on meidän mukana seuraavan kerran vasta kisoissa. Marcus pääsee Brentfordin edustusjoukkueen pre-seasonille heti alusta asti, joka on tärkeää. Me haluamme ehdottomasti huomioida yksilöiden tarpeet.

 

- Suomessa nuoret ovat tehneet suorastaan maihinnousun. Todella moni U19-pelaajista, Tikkasen Villestä (SJK) lähtien, on raapinut isoja minuutteja ja isoa roolia. Olemme joutuneet miettimään paljon puolustus- ja maalivahtiasioita, mutta nyt meillä on myös kaksi erittäin hyvässä tikissä olevaa maalivahtia. Edessä on pari mielenkiintoista kuukautta ennen kisoja, kevään aikana on tapahtunut paljon positiivisia asioita, luotsi kehuu.

 

Molemmat Suomi-Montenegro -maaottelut näkyvät suorina Huu-tv:ssä.

 

16.-29. heinäkuuta pelattavan EM-lopputurnauksen lohkoarvonta suoritetaan Vaasassa keskiviikkona 30.5. Yle Areena näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä. 

 

2.6. klo 18.30 Suomi-Montenegro U20
4.6. klo 14.00 Suomi-Montenegro U20

 

Suomen joukkue

Miika Töyräs KuPS

Rasmus Leislahti HJK

Tuure Mäntynen 1.FC Kaiserslautern

Kristian Heinolainen PS Kemi

Miko Virtanen Aberdeen FC

Juho Hyvärinen RoPS

Valtteri Vesiaho HJK

Paavo Voutilainen FC Lahti

Ville Tikkanen SJK

Kalle Katz HJK

Teemu Jäntti FC Lahti

Anssi Suhonen Hamburger SV

Abukar Mohamed S.S. Lazio

Jaakko Oksanen Brentford FC

Maximo Tolonen SJK

Saku Ylätupa AFC Ajax

Albion Ademi FC Inter

Joel Mattsson IFK Mariehamn

Timo Stavitski SM Caen

Eetu Vertainen HJK

Marcus Forss Brentford FC

Tobias Fagerström Hamburger SV

 

Joukkuetta täydennetty 31.5.
Onni Valakari TPS

Jere Hiltunen KuPS
Martti Haukioja AC Chievo Verona
Serge Atakayi Rangers FC