U19-pojat toiseen hienoon voittoon Ruotsista

Ottelu on katsottavissa jälkikäteen täällä

U19-pojat (2003 ja myöhemmin syntyneet) kaatoi Ruotsin maalein 3–0 tänään Eerikkilässä pelatussa maaottelussa. Lauantaina Suomi voitti länsinaapurinsa samoin lukemin, joten lokakuun EM-karsintaturnaukseen valmistautuva ryhmä pääsee odottelemaan syksyn kohokohtaa kahden erinomaisen tuloksen saattelemana.

Suomi pääsi miesylivoimalle jo neljännellä minuutilla, kun Yasin Ayari ajettiin ulos. Ruotsin kymppipaita tuli keskialueen tilanteeseen jalka korkealla ja osui rumasti maajoukkuedebyyttinsä tehneeseen Luka Kuittiseen. Kuittinen pystyi jatkamaan peliä kovasta iskusta huolimatta.

Vaikka Ruotsi pelasi miesvajaalla, pystyi vierasjoukkue pitämään Suomen pois hyviltä maalipaikoilta aina 22. minuutille asti. Avausosuma syntyi komealla tavalla – Maksim Stjopin keskitti takatolpalle ja Henri Salomaa puski pallon vastustamattomasti aivan tolpan juureen. Sama kaksikko teki tuhojaan myös tuplamaaottelun ensimmäisessä osassa, kun Stjopin alusti Salomaan 3–0-maalin.

Eetu Huuhtanen sai olla avausjakson ajan omalla maalillaan varsin rauhassa. 38. minuutilla Ruotsille avautui tekopaikka oikealta laidalta, mutta Miika Koskelan loistava liukutaklaus pelasti isännät, ja tuloksena oli vain kulmapotku. Tauolle mentiin edellisen kohtaamisen tapaan Suomen 1–0-johdossa.

Isännät onnistuivat tuplaamaan johtonsa heti toisen puolikkaan alkuminuuteilla. Niilo Saarikivi ja Casper Terho pelasivat yhteen, ja pallo tarjoiltiin Kai Meriluodolle, joka sijoitti kylmänviileästi alakulmaan.

Ruotsi haki takaiskun jälkeen kavennusmaalia pallonhallinnan kautta, mutta Suomi piti vieraat varsin hyvin poissa pahanteosta. Tunnin paikkeilla Markus Björkqvist kokeili laukaustaan pari kertaa, mutta kumpikin yrityksistä meni Suomen maalin yli.

Lauantaina Suomi pääsi iskemään toisella jaksolla useasti vastaan, mutta Ruotsin pakka pysyi tällä kertaa tiiviimpänä, eikä vastaavia tilaisuuksia juuri syntynyt. Loppuminuuteilla Melker Ellborg venyi upeaan torjuntaan Terhon yritettyä maalintekoa vapaapotkusta – pari minuuttia myöhemmin Terho viimeisteli loppulukemat lähietäisyydeltä Saarikiven mainiosta esityöstä.

Päävalmentaja Peter Lundbergin kommentit ovat luettavissa huomenna keskiviikkona. Myös Suomen maalit näkyvät Huuhkajien sosiaalisen median kanavissa huomisen päivän aikana.

Suomi – Ruotsi 3–0 (1–0)
22’ Henri Salomaa 1–0
51’ Kai Meriluoto 2–0
89’ Casper Terho 3–0