Takaisin
26.3.2018 klo 17.35

U19-pojat tasapeliin Sveitsin kanssa

Jaa:

Ⓒ Freshfocus

U19-pojat pelasivat Sveitsin kanssa 2-2 (2-2)-tasapelin tuplamaaottelun toisessa osassa. Suomen molemmat maalit teki Marcus Forss.

Suomen avaus peliin oli energinen, mutta Sveitsi rankaisi ensimmäisestä paikastaan. Nedim Omeragic karkasi oikealta ja laukoi pallon voimalla maaliin. Juho Hyvärinen laukoi vajaan vartin kohdalla, mutta kuti jäi vaisuksi ja meni oikealta ohi.

 

Valtteri Vesiaho nousi topparin tontiltaan 17. minuutilla. Sveitsiläispuolustaja sai pallon ja palautti sen maalivahdilleen. Saku Ylätupa pääsi tämän syöttöön väliin ja jatkoi Marcus Forssille. Hyökkääjä otti pallon rauhassa haltuun ja tasoitti tilanteeksi 1-1.

 

Sveitsi kuittasi kuitenkin vain kaksi minuuttia myöhemmin. Nedim harhautti 16-alueella Hyvärisen ja laukoi taka-alakulmaan. Värikäs ottelu jatkui tapahtumilla toisessa päässä. Forss pelasi tilanteen loppuun ja riisti pallon vastustajalta. Ylätupa lähti etenemään vasemmalta kohti maalia ja hänet kaadettiin. Forss tasoitti pelin rangaistuspilkulta.

 

Jaakko Oksanen antoi loistavan pallon keskialueelta kohti vasenta kulmaa. Albion Ademi ehti palloon ja pelasi sen maalille. Ylätupa oli takatolpalla, mutta ei päässyt jatkamaan.

 

Suomi pelasi hyvän lyhyen kulmapotkun heti toisen puoliajan alussa. Ylätupa pääsi murtautumaan rankkarialueelle ja löysi Forssin. Tämän jatko meni etukulmasta ohi. Peli kuumeni 68. minuutilla. Ademia takalttiin rajan tuntumassa hurjan näköisesti. Ylätupa hermoitui ensimmäisenä tapahtuneesta. Tuomarilla oli hetken vaikeuksia pitää tilanne kasassa. Lopulta Ylätupa että kotijoukkueen kapteeni Izer Aliu saivat punaiset kortit.

 

Molemmat joukkueet saivat vielä paikkansa. Stavitski laukoi Suomelle, mutta yli maalin. Toisessa päässä Rasmus Leislahti venyi kahteen huipputorjuntaan ja piti lukemat tasoissa. Tobias Fagerstöm pääsi vielä puskemaan Stavitskin keskityksestä, mutta yli maalin. 

 

Ottelu päättyi näin ensimmäisen puoliajan maaleilla 2-2. Kaksoismaaottelun ensimmäinen osa meni isännille 4-0-lukemin. Suomen joukkue on seuraavan kerran koolla kesäkuun alussa Etelä-Suomessa. Leiristä ilmoitetaan myöhemmin tarkemmin.

 

Katso Huuhkaja-tv:stä Juha Malisen, Valtteri Vesiahon ja Marcus Forssin haastattelut. Kooste ottelusta tulee kanavalle illan aikana.

 

Sveitsi-Suomi 2-2 (2-2)

9 1-0 Nedim Omeragic 

17 1-1 Marcus Forss 

20 2-1 Omeragic

25 2-2 Forss rp.

 

Suomen kokoonpano:

1 Leislahti Rasmus

2 Heinolainen Kristian

3 Hyvärinen Juho

4 Vesiaho Valtteri

5 Voutilainen Paavo

6 Mohamed Abukar

7 Stavitski Timo

8 Ylätupa Saku (68. ua)

9 Forss Marcus ->> 89. 14 Vertainen Eetu

10 Ademi Albion ->> 69. 11 Fagerström Tobias

15 Oksanen Jaakko ->> 87. 16 Jäntti Teemu

 

Vaihdossa:

12 Töyräs Miika

13 Atakayi Serge

17 Montola Juho

18 Laitinen Samu

19 Sadik Irfan

20 Virtanen Miko

21 Haukioja Martti

22 Tikkanen Ville