U19-pojat taipui Sveitsille

U19-poikien maajoukkue kärsi kaksoismaaottelun avausosassa Sveitsin vieraana perjantaina tappion lukemin 0-4 (0-0).

Suomi hallitsi pelin ensimmäistä 10-minuuttista, mutta vaarallisimmat paikat loi Sveitsi, joka pääsi puskemaan kahdesti, kuitenkin tuloksetta. 14. minuutilla Liridon Mulaj murtautui vasemmalta, mutta Martti Haukioja pääsi purkamaan hyökkäjän syöttöyrityksen.

Ville Tikkanen nosti 16. minuutilla pystypallon ja Eetu Vertainen karkasi hyvin oikealta. Hyökkääjä laukoi pallon ylärimaan. 23. minuutilla Teemu Jäntti antoi hyän passin kulmaa kohden ja Serge Atakayi pääsi palloon, mutta hänen kosketuksensa pelivälineeseen 16-alueella oli liian kova.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, mutta Sveitsin hyökkäykset olivat hieman vaarallisempia. Miika Töyräs torjui muutamat laukaukset ja puskut varmasti. Haukioja läysi reilun puolen tunnin kohdalla Vertaisen maalin edestä, mutta tilanne vihellettiin paitsioksi.

Sveitsi tuli toiseen puoliaikaan vahvasti ja loi heti hyökkäyksen. Keskitys lähti oikealta ja Filip Ugrinic laukoi sen verkon perukoille. Jäntti pääsi laukomaan 54. minuutilla, mutta sveitsiläisvahti torjui kudin.

Tunnin kohdalla sveitsiläispelaaja murtautui vasemmalta ja tuomari tuomitsi Kristian Heinolaisen rikkoneen. Mulaj iski 2-0-lukemat rangaistuspotkusta 59. minuutilla. Vertainen pääsi jatkamaan boksissa pian maalin jälkeen, mutta maalivahti Lars Hunn torjui.

Sveitsi jatkoi maalitehtailua reilun tunnin kohdalla. Mulaj kavensi keskelle ja laukoi oikeaan yläkulmaan. Timo Stavitski keskitti matalana oikealta 74. minuutilla, mutta Saku Ylätupa jatkoi huippupaikasta ohi taka-alakulman.

Sen jälkeen Ylätupa karkasi vauhdilla puolesta kentästä, mutta syöttö maalille ei tavoittanut kunnolla suomalaispelaajia. Suomi loi muutamia hyökkäyksiä, mutta viimeistely-yritykset jäivät uupumaan. Stavitski nousi vielä vahvasti Heinolaisen syötöstä, mutta maalivahti torjui hänenkin yrityksensä.

Nias Hefti sinetöi 4-0-lukemat laukauksella 16-rajan tuntumasta. Joukkueet kohtaavat toistamiseen maanantaina. Valmennusvastuun perjantaina kantaneen Marko Rajamäen kommentit ottelusta täältä.

Sveitsi-Suomi 4-0 (0-0)
46. 1-0 Filip Ugrinic
59. 2-0 Liridon Mulaj rp.