Takaisin
19.8.2021 klo 13.00

U19-pojat nimetty syyskuun Ruotsi-otteluihin

Jaa:

Ⓒ SPL / Juha Tamminen

U19-pojat (2003-syntyneet) kohtaavat syyskuussa tuplamaaottelussa Ruotsin. Lauantaina 4.9. ja tiistaina 7.9. pelattavat ottelut näkyvät suorana Palloliiton Youtube-kanavalla. 

Lokakuun EM-karsintaturnaukseen valmistautuvan U19-poikien maajoukkueen oli määrä leireillä Slovakiassa, jossa se olisi kohdannut tuplamaaottelussa Slovakian. Nyt syyskuun leiri toteutuu kuitenkin Eerikkilässä, ja vastustajana on Ruotsi. 

- Ruotsi on aina kova joukkue, joten ottelusta tulee varmasti haastava. He ovat juuri vaihtaneet valmentajaa. Yritämme toteuttaa omaa pelitapaamme, mutta tietysti haluamme myös hyvän tuloksen. Tämä on viimeinen kokoontumisemme ennen lokakuun EM-karsintoja, päävalmentaja Peter Lundberg kertoo. 

Päävalmentaja on saanut joukkueeseen lähes kaikki haluamansa pelaajat. 

– Pelaajatilanne on hyvä, ja lähes kaikki pelaajat saatavilla. Leo Walta ja Niklas Pyyhtiä ovat U21-joukkueen mukana, muuten he olisivat tietysti meidän kanssamme. Muutama pelaaja, joka olisi voinut olla mukanamme, kärsii loukkaantumisesta, mutta muuten tilanne on hyvin positiivinen, Lundberg kertoo.

Mukana on myös 2004-syntyneitä. 

– Uskomme, että U18-joukkueen Jimi Tauriainen ja Luka Hyryläinen voivat tarjota meille paljon.

Tauriainen pelaa Chelsean organisaatiossa, Hyryläinen puolestaan saksalaisen Eintracht Frankfurtin. Päävalmentaja Lundberg iloitseekin, että moni ulkomailla pelaava pääsee nyt joukkueen mukaan.

– Monella pelaajalla on tärkeä rooli joukkueessa Ykkösessä. Niilo Saarikivi ja Otso Koskinen ovat saaneet puolestaan Hongassa paljon peliaikaa. Olemme hyvin perillä kotimaan kentillä pelaavien pelaajiemme tilanteesta, mutta erityisen jännittävää on päästä näkemään ulkomailla pelaavia pelaajiamme, joita emme ole pitkään aikaan päässeet koronan vuoksi tapaamaan. 

U19-pojat Ruotsi-otteluissa
Hemmo Riihimäki (mv) KPV
Eetu Huuhtanen (mv) Ilves
Elmo Henriksson (mv) HJK
Kalle Wallius HJK
Jesse Nikki FC Honka
Miika Koskela AC Oulu
Otto Kemppainen RoPS
Matias Kivikko Venezia
Luka Kuittinen RoPS (nimetty Joose Mäkinen FC Jazz tilalle 29.8.)
Oliver Pettersson EIF
Elias Collin KäPa
Luka Hyryläinen Eintracht Frankfurt
Niilo Saarikivi FC Honka
Lasse Ikonen AC Oulu
Otso Koskinen FC Honka
Emmanuel Patut VfL Wolfsburg
Casper Terho HJK
Maksim Stjopin FC Nordsjaelland
Henri Salomaa Lecce
Kasper Paananen Bologna
Agon Sadiku HJK
Kai Meriluoto HJK
Jimi Tauriainen Chelsea FC

Poisjääneet:
Nikolas Talo FC Groningen

Katso U19-poikien ohjelma ja tulokset täältä >>