Takaisin
9.2.2021 klo 18.20

U19-pojat nimetty helmikuun maajoukkueleirille

Jaa:

Joukkue valmistuu Belgiassa maaliskuussa pelattavaan EM-karsintaturnaukseen.

U19-pojat (2002 ja myöhemmin syntyneet) kokoontuu maanantaina 22. helmikuuta ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Kyseessä on viimeinen maajoukkueleiri ennen EM-karsintaturnausta, jossa Suomi pelaa Belgiaa, Espanjaa sekä Färsaaria vastaan.

Leirille nimetty joukkue koostuu pitkälti Veikkausliiga-pelaajista, ja ulkomailta mukana on koronavirustilanteen takia vain neljä nimeä. Päävalmentaja Peter Lundberg iloitsee siitä, että edes muutama ulkomailla pelaava pelaaja pääsee matkustamaan Suomeen.

– Viime vuonna emme saaneet syksyn leireille yhtään pelaajaamme ulkomailta, joten tämä on positiivista. On mielenkiintoista tavata heitä pitkästä aikaa, Lundberg sanoo.

– Moni kotimaassa pelaava pelaajamme on mukana Suomen Cupissa. Toivon, että he saavat vastuuta parin tulevan viikonlopun aikana ja suoriutuvat cup-otteluissa hyvin.

U19-pojat pelaa Eerikkilässä kaksi harjoitusottelua. Joukkue haastaa keskiviikkona 24. helmikuuta Ykkösen EIF:n ja päivää myöhemmin Veikkausliigan FC Interin.

– Pääsemme näkemään kaikki pelaajat otteluissa, joihin olemme saaneet todella hyvät vastustajat. Ne ovat hyviä mittareita meille.

Suomi aloittaa EM-karsintaturnauksen isäntämaa Belgiaa vastaan 24. maaliskuuta. Kolme päivää myöhemmin vastaan asettuu Espanja ja 30. maaliskuuta Färsaaret. Lohkovoittajat etenevät EM-jatkokarsintaan, josta seitsemän maata pääsee lopputurnaukseen.

– Odotamme innolla karsintapelejä. Pääsemme jo karsintavaiheessa pelaamaan kahta Euroopan terävimmän huipun maata vastaan. Yksittäisissä otteluissa voi tapahtua mitä vain, ja haluamme yllättää vastustajamme.

Jatkokarsintaottelut pelataan touko-kesäkuussa, ja Romaniassa pelattava lopputurnaus alkaa 30. kesäkuuta. Lisätietoa U19-ikäluokan EM-karsinnoista löytyy UEFA:n kotisivuilta

Joukkue leirille:
Hemmo Riihimäki KPV
Roope Paunio FC Honka
Jussi Niska RoPS
Joonas Lakkamäki MuSa
Ville Koski FC Honka
Lassi Forss FC Lahti
Jan Heinonen FC Inter
Roope Kantola FC Inter
Kaarlo Rintamäki SJK
Juho Kilo Hamburger SV
Santeri Pohjolainen TPS
Viljami Aittokoski KuPS
Nooa Laine SJK
Doni Arifi Ilves
Jere Kallinen AC Oulu
Oliver Günes SJK
Oiva Jukkola Ilves
Eetu Rissanen KuPS
Pyry Lampinen FC Lahti
Eetu Mömmö Ilves
Samuel Uusitalo FF Jaro
Pietro Kytölaakso KPV
Oliver Pettersson EIF

Poisjääneet:
Robin Tihi AIK
Matias Niemelä HJK
Matti Peltola HJK
Juho Lehtiranta HJK
Santeri Väänänen HJK
Samuel Anini jr HJK
Adam Marhiev Spartaks Jurmala
Juho Pietola Ilves
Juuso Anttila KTP
Juho Ojanen SpVgg Greuther Fürth
Santeri Mäkinen KPV