Takaisin
24.9.2018 klo 18.59

U19-pojat nimetty EM-karsintaturnaukseen Viroon

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

U19-poikien maajoukkue avaa urakkansa EM-karsinnoissa Virossa lokakuun puolivälissä pelattavassa karsintaturnauksessa.

Päävalmentaja Kai Nyyssönen on nimennyt joukkueensa Tallinnassa ja Rakveressa pelattavaan karsintaturnaukseen. Neljän maan turnauksen kaksi parasta etenee keväällä 2019 pelattavaan EM-jatkokarsintaan. Karsintalohkossa pelaavat Suomen ja isäntämaa Viron lisäksi Tanska ja Italia.

- Nyt ollaan siinä pisteessä, että parin viikon päästä pelataan pisteistä karsinnassa, joukkue on valittu ja hyvillä mielin ollaan matkaan lähdössä, Nyyssönen kertoo.

- Tavoite on toki mennä jatkoon – vähimmäistavoitteena se, että viimeisessä ottelussa ainakin pelaamme vielä jatkopaikasta. Meillä on hyviä pelaajatyyppejä ja vaikka tämä ryhmä ei ole kovin paljon yhdessä pelannut, pystymme varmasti haastamaan kaikki vastustajat.

Nyyssönen myöntää, että jatkoonpääsy vaatii onnistumisia. Ilmaiseksi paikka jatkokarsinnassa ei tästäkään lohkosta irtoa.

- Eivät nämä lohkot koskaan helppoja ole. Meidän pitää saada Tanskaa ja Italiaa vastaan tulosta kahdessa ensimmäisessä ottelussa ja etenkin avausottelu Tanskaa vastaan on todella tärkeä.

Italia oli kesällä edellisen ikäluokan EM-lopputurnauksessa Suomessa hopealla ja mukana on ainakin mahdollisesti pelaajia, jotka nähtiin kesällä Vaasassa ja Seinäjoella.

- Heillä on toki myös MM-lopputurnaus edessä, mutta Italia on juuri tällä hetkellä 24 pelaajan voimin valmistavalla leirillä, joten kyllä sieltä tosissaan tähän turnaukseen tullaan, Nyyssönen valottaa.

Karsintaturnauksen pelaaminen etelänaapurissa ei Nyyssösen mukaan ole ainakaan huono asia Suomen kannalta.

- Olosuhteet ovat aika lailla samat kuin täällä, minkä takia halusimme pelata valmistavat ottelutkin Suomessa. Toki kahden viikon päästä on varmaan vähän syksyisempää, mutta tutut olosuhteet kuitenkin.

- Eikä tule turhaa matkustamista, kun siirtymä Viroon on helppo. Pääosin siirrymme jo sunnuntaina Viron puolelle ja sunnuntaina vielä pelaavat pelaajatkin ovat jo maanantaiaamuna paikan päällä hyvissä ajoin ennen keskiviikon avauspeliä, Nyyssönen miettii.

Ottelut
Ke 10.10. klo 15.00 Suomi – Tanska Kadrioru Staadion, Tallinna
La 13.10. klo 15.00 Italia – Suomi Kadrioru Staadion, Tallinna
Ti 16.10. klo 15.00 Viro – Suomi Linnastaadion, Rakvere

Pelaajat EM-karsintaan:
Mikael Almen Ilves
Enoch Banza HJK
Roope Huhtala Ilves (nimetty Kalle Katz HJK tilalle 6.10.)
Otto Huuhtanen Newcastle United FC
Juho Hyvärinen RoPS
Niklas Jokelainen Ilves
Teemu Jäntti FC Lahti
Tommi Jäntti HJK
Tariq Kazi Ilves
Jyri Kiuru HJK (nimetty Terry Ablade Fulham FC tilalle 30.9.)
Johannes Kytilä HJK
Rasmus Leislahti HJK
Tuure Mäntynen 1. FC Kaiserslautern
Noah Nurmi Esbjerg fB
Jaakko Oksanen Brentford FC
Akseli Ollila EIF
Eetu Pellikka KuPS
Anssi Suhonen Hamburger SV
Maximus Tainio Tottenham Hotspur FC
Maximo Tolonen SJK