Takaisin
28.10.2019 klo 22.18

U19-pojat nimetty EM-karsintaturnaukseen Tanskaan

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

U19-poikien maajoukkueen vuosi huipentuu marraskuun puolivälissä Tanskassa pelattavaan EM-karsintaturnaukseen.

Päävalmentaja Kai Nyyssönen on nimennyt joukkueensa karsintaturnaukseen ja katsoo jo tiiviisti kohti edessä olevaa haastetta.

- Tiukka rupeama on luvassa. Tammikuusta saakka olemme tähän valmistautuneet ja nyt vuoden päätteeksi edessä ovat tärkeimmät ottelut ja pisteitä jaossa, Nyyssönen luonnehtii.

- Lohko on kova; ensin vastassa on isäntämaa Tanska, sitten UEFA:n tämän ikäluokan rankingkakkonen Ranska ja päätteeksi Färsaaret. Tavoite meillä on kuitenkin selvä, jatkoon ilman muuta tähdätään.

Kaikkiaan 13 karsintalohkosta kaksi parasta kustakin sekä paras lohkokolmonen etenevät ensi keväänä pelattavaan jatkokarsintaan.

Suomella on alla Valkeakosken turnaus, josta tuloksena oli tappiot Islannille ja Ruotsille.

- Kenraaliharjoitus ei ollut kovin kaunis tuloksellisesti. Se pani meidät vähän myös miettimään sitä missä voimme vielä parantaa ja toisaalta pelillisesti noissa otteluissa oli paljon hyvääkin, Nyyssönen miettii.

Pelaajavalintojen suhteen miettimistä on tavalliseen tapaan riittänyt. Sikäli Suomella on hyvä tilanne, että loukkaantumisia ei käytännössä ole ja Nyyssönen pääsi tekemään valintansa täydestä ryhmästä. Oman mietinnän aiheensa on tuonut se, että tietyille pelipaikoille erityisesti puolustuksessa vaihtoehtoja ei ole liiaksi ja joillekin pelipaikoille tarjontaa puolestaan runsaasti.

- Kokonaisuutta tässä on koko ajan pyritty miettimään ja matkaan lähdetään sellaisessa me-hengessä, jossa jokainen ymmärtää oman roolinsa. 11 pelaa kerrallaan ja yhdeksän sitten miettii samaan aikaan penkillä omaa rooliaan, Nyyssönen kuvaa.

- Haussa on ensin riittävästi pisteitä jatkoa varten ja sitten katsotaan siitä eteenpäin. Kuten sanottu tämä lohko on kova, jopa kovempi kuin vastaava viime vuonna. Tähtäin on siinä että viimeisellä ottelulla on merkitystä ja voimme siinä itse vaikuttaa omaan sijoitukseemme ja jatkopaikkaan.

Fokus on Nyyssösen mukaan nyt pitkälti avausottelussa Tanskaa vastaan.

- Vastassa on isäntämaa omalla kentällään, se kertoo jo tarvittavan. Meidän pitää ennen kaikkea Tanska-ottelua ajatellen miettiä vähän myös sitä, että noin puolella pelaajista on kauden päättymisestä jo jonkin verran aikaa ja toinen puolikas on sitten niitä, jotka pelaavat tässä vaiheessa vuottakin jatkuvasti seurajoukkueissaan.

Ottelut (paikallista aikaa) 
Ke 13.11.2019 klo 19.00 Suomi – Tanska Køge Stadion
La 16.11.2019 klo 13.00 Ranska – Suomi Køge Stadion
Ti 19.11.2019 klo 14.00 Färsaaret – Suomi Frederiksberg Idrætspark

Pelaajat 
Terry Ablade Fulham FC
Oliver Antman FC Nordsjælland
Pyry Hannola FC Midtjylland
Janne-Pekka Laine Ilves
Joel Laitinen PEPO
Kevin Larsson HIFK
Elias Mastokangas FC Inter
Noah Nurmi Esbjerg fB
Otto Ollikainen TPS
Patrik Raitanen Fortuna Sittard
Seth Saarinen HJK (nimettiin Tony Miettinen FC Nordsjælland tilalle 9.11.)
Oskari Sallinen FC Groningen
Julius Schmid (mv) Holstein Kiel
Arlind Sejdiu FC Honka
Viljami Sinisalo (mv) Aston Villa FC
Jeremiah Streng SJK
Anssi Suhonen Hamburger SV
Maximus Tainio Tottenham Hotspur FC
Julius Tauriainen SC Freiburg
Maximo Tolonen SJK