U19-pojat kärsivät tappion Montenegrolle

U19-pojat kärsivät Montenegron U20-maajoukkueelle 1-2 (0-1)-tappion Eerikkilässä. Suomen maalista vastasi Onni Valakari.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista taistelua. Vieraat pääsivät vajaan puolen tunnin kohdalla johtoon, kun Ilija Vukotic katkoi Suomen syötön ja karkasi vasemmalta boksiin. Sijoitus painui ohi Miika TöyräksenSaku Ylätupa karkasi vahvasti vasemmalta ja vei pallon päätyrajalle aivan maalin tuntumaan. Montenegro onnistui blokkaamaan Marcus Forssin maalintekoyrityksen.

Suomi paransi tekemistään toiselle 45-minuuttiselle. Forss laukoi tunnin kohdalla ja Ylätupa ehti jatkopalloon. Vastustajan maalivahti pelasti tilanteen kulmaksi. Seuraavaksi Forss oli karussa vasemmalta, mutta toppari liukui katkoon. Timo Stavitski laukoi seuranneen kulman jälkitilanteesta, mutta Montenegro selvitti hyökkäyksen. Seuraavankin maalin teki kuitenkin vierasjoukkue. Vaihdosta sisään tullut Marko Milickovic harhautteli vasemmalta boksiin ja laukoi pallon voimalla maaliin.

Forss karkasi oikealta 73. minuutilla, mutta jälleen hänen menonsa katkottiin. Vahvasti vaihdosta sisään tullut Eetu Vertainen laukoi oikealta boksista ensin tolppaan ja paluupallosta sivuverkkoon. Ylätupa puski seuraavaksi pallon Stavitskin ja Vertaisen esitöistä maaliin, mutta oli ehtinyt paitsioon. Suomi kavensi tuomarin antamalla lisäajalla. Serge Atakayi keskitti vasemmalta. Palloon juoksivat Onni Valakari ja Forss ja ensin mainittu sai jatkettua pelivälineen verkon perukoille.

Tuomari päätti ottelun heti maalin jälkeen. Joukkueet kohtaavat toistamiseen maanantaina klo 14. Katso lauantain ottelun kooste Huu-tv:stä artikkelikuvan kautta. Forssin ja Juha Malisen haastattelut löydät Huu-tv:stä.

Suomi U19-Montenegro U20 1-2 (0-1)
27’ 0-1 Ilija Vukotic

70’ 0-2 Marko Milickovic

90’ 1-2 Onni Valakari