Takaisin
10.10.2017 klo 18.47

U19-pojat kaatui tehottomuuteen

Jaa:

Ⓒ SPL

U19-poikien toinenkin kohtaaminen vieraskentällä Georgiaa vastaan päättyi tappioon. Georgian voittolukemat tiistaina olivat 2-0 (2-0).

Suomi oli hallitseva osapuoli ottelun alusta saakka, mutta avausmaalin teki Georgia 13. minuutilla. Pallo heitettiin sivuvapaapotkusta maalinedusruuhkaan ja pallo kimposi etutolpalta Suomen maaliin.

Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin pallo oli toistamiseen Suomen maalissa. Johannes Luukkanen sai torjuttua kaukolaukauksen vain puolittain, eikä Suomen puolustus ehtinyt siivoamaan kakkospalloa, vaan georgialaiset iskivät lukemiksi 2-0.

Ote siirtyi yhä enemmän Suomelle ja etenkin toinen jakso pelattiin käytännössä yhtä maalia. Georgia joutui pelaamaan viimeisen kymmenminuuttisen vielä vajaalla, mutta pallo ei mennyt millään ilveellä isäntien maaliin.

- Georgialla ei ollut oikeastaan yhtään paikkaa maalien lisäksi, eikä niistäkään kumpikaan ollut varsinainen maalintekopaikka. Meillä paikkoja oli todella paljon useammalla pelaajalla ja erikoistilanteita jatkuvasti, mutta ei, päävalmentaja Kimmo Lipponen ihmetteli.

- Toinen jakso oli etenkin meiltä täyttä dominointia, mutta emme nyt tällä hetkellä saa palkintoa. Meillä ei vain ole tehoja tällä hetkellä ja toisaalta – samoin kuin ensimmäisessä ottelussa – täällä on vaikea pelata, jos vastustajan päästää johtoon.

Lipponen ei halunnut laittaa maalinteon vaikeutta ainakaan tyystin taitamattomuuden piikkiin, vaan piti tiistain ottelussa osumitta jäämistä epäonnekkaanakin. Maalit puuttuivat, mutta hyvääkin pelistä jäi käteen.

- Sääli poikien kannalta. Jos vertaa EM-esiturnaukseen, niin pelillisesti meillä ei nyt ollut ongelmia. Ongelmat liittyivät puhtaasti tuloksen tekemiseen.

Georgia – Suomi 2-0 (2-0)
13. 1-0
25. 2-0

Suomen kokoonpano:
1 Johannes Luukkanen, Ilves
2 Tuure Mäntynen, 1.FC Kaiserslautern
5 Juho Montola, TPS >> 82. 3 Juho Hyvärinen, RoPS
8 Eero Hyökyvirta, IF Gnistan
10 Saku Ylätupa (C) Ajax AFC
13 Martti Haukioja, AC Chievo Verona
14 Sergei Eremenko, FC Basel
15 Eetu Vertainen, HJK 
16 Paavo Voutilainen, FC Lahti >> 56. 4 Kalle Katz, HJK
18 Albion Ademi, PS Kemi
20 Onni Valakari, TPS >> 66. 7 Jaakko Oksanen, HJK

Vaihdossa:
12 Robin Källman, HJK
6 Valtteri Vesiaho, HJK

Ei kokoonpanossa:
11 Timo Stavitski, RoPS
17 Abukar Mohamed, SS Lazio
19 Joel Mattsson, IFK Mariehamn