Takaisin
8.9.2021 klo 11.45

U19-pojat jatkaa valmistautumistaan EM-karsintaan hyvistä asetelmista

Jaa:

Ⓒ SPL / Kalevi Hämäläinen

Suomi kaatoi Ruotsin maalein 3–0 kahteen otteeseen. Eilinen ottelu on katsottavissa jälkikäteen täällä. Lauantain ottelun voi puolestaan katsoa täältä.

U19-pojat (2003 ja myöhemmin syntyneet) päätti Eerikkilän leirinsä eilen tiistaina. Lokakuun EM-karsintaturnaukseen joukkuetta valmistava leiri päättyi komeaan 3–0 voittoon Ruotsista. Muutamaa päivää aiemmin Suomi oli kaatanut länsinaapurinsa samoin lukemin.

Tiistain ottelussa Ruotsi joutui miesvajaalle jo alkuminuuteilla. Tämän takia päävalmentaja Peter Lundberg, joka pääsi maaotteluiden makuun yli 600 päivän odotuksen jälkeen, ei juuri lähde vertailemaan otteluita keskenään.

– Ruotsin ulosajo muutti ottelua merkittävästi. Veikkaan, että kummankin joukkueen pelisuunnitelmat menivät siinä vaiheessa uusiksi. Emme mielestäni pudottaneet vaatimustasoamme, vaikka niin saattaa käydä, kun pääsee miesylivoimalle. Olimme kärsivällisiä ja pidimme focuksen pelissä, Lundberg sanoo.

– Pystyimme kontrolloimaan ottelua ja voitimme selvästi, mutta haluan nostaa hattua Ruotsille. He taistelivat hyvin alivoimalla, eivätkä tehneet pelistä helppoa meille. Olen varsin tyytyväinen suoritukseemme.

U19-pojat kääntää nyt katseet Puolassa lokakuussa pelattavaan EM-karsintaturnaukseen. Isäntämaan lisäksi Suomen lohkossa pelaavat Malta sekä Ukraina.

– Koronaviruksen takia monet yksityiskohdat ovat vielä epäselviä karsinnan osalta. Meillä on edessä paljon suunnittelua ja sekä vastustajiemme että omien pelaajiemme tarkkailua. Luvassa on kiireisiä viikkoja.