Takaisin
1.3.2018 klo 17.43

U19-pojat ja Makedonia maalittomaan tasapeliin

Jaa:

U19-pojat pelasi torstaina maalittoman tasapelin isäntämaa Makedoniaa vastaan kaksoismaaottelun jälkimmäisessä osassa Skopjessa.

Ensimmäisellä jaksolla Suomella oli parikin hyvää paikkaa siirtyä johtoon. Makedonian puolustus ehti vasta aivan viime hetkellä katkaisemaan Serge Atakayin Onni Valakarille antaman syötön, josta Valakari olisi päässyt laukomaan avopaikasta. Atakayi antoi myös Kevin Kouassivi-Benissanille oivallisen läpisyötön, mutta viimeistely-yritys ei suuntautunut tolppien väliin.

- Ensimmäinen jakso oli meidän, ja olisi pitänyt saada ne pari maalia tehtyä, Suomen päävalmentaja Kimmo Lipponen sanoi.

Toisella jaksolla Kouassivi-Benissanilla oli pari muutakin paikkaa, mutta palloa ei saatu sisään.

Myös avauspelissä Suomen 5-0-lukemin tiistaina kaatanut Makedonia pääsi kokeilemaan pariin kertaan Robin Källmanin näppien pitävyyttä, mutta HJK:n maalivahti selvitti vähäiset tilanteet tyylikkäästi.

- Källman otti pari hyvää torjuntaa ja pelasi muutenkin hyvän ottelun. Nolla osoittaa sen, että maalivahtipeli toimi. Hän ei joutunut torjumaan paljon, mutta pelasi varmasti. Puolustuslinjakin tietysti aina onnistuu, kun kaveri pidetään vähillä paikoilla ja pidetään nolla, Lipponen kiitteli.

Puolustuspeliin Lipponen oli kokonaisuudessaan hyvin tyytyväinen.

- Otteluna tämä oli meiltä samanlainen kuin ensimmäisen ottelun ensimmäinen jakso. Puolustuspeli oli koko ajan samanlaista. Erittäin hyvää joukkuepuolustamista, jokainen taisteli joka pallosta. Voitettiin kaksinkamppailuja ja oltiin riittävän aktiivisia ja aggressiivisia noin fyysistä joukkuetta kuin Makedoniaa vastaan.

Lipponen nimesi Källmanin lisäksi pari muuta onnistujaa ottelusta.

- Kristian Heinolainen oli laitapakkina erittäin hyvä molempiin suuntiin, ja Jere Hiltunen onnistui ensimmäisissä maaotteluissaan oikein hyvin. Mutta ennen kaikkea tämä oli koko joukkueelta hyvä peli. Vielä olisi suonut siitä sen palkkion, että olisimme sen pystyneet voittamaan. Tämäkin on jo iso askel eteenpäin, että pidetään nolla omassa päässä ja vaimennetaan hyvän, fyysisen joukkueen hyökkäyspeli melkein kokonaan.

Puolustuksessa toppari Paavo Voutilainen vaihdettiin puoliajalla Ville Tikkaseen liian rasituksen välttämiseksi. Kouassivi-Benissan uurasti jo avauspelissä paljon ja teki toisella jaksolla tilaa Juho Hyväriselle. Viimeisenä vaihtoon tullut Hiltunen sai tällin pohkeeseensa, ja kentällä hänet korvasi Miko Virtanen.

Seuraavan kerran EM-kotikisoihin valmistautuva U19-joukkue kokoontuu maaliskuun lopulla, kun edessä on reissu Sveitsiin, jossa Suomi kohtaa isäntämaan kahdesti.

- Kaikki pelaajat nostivat tänään hyvin osakkeitaan. Sveitsiin yritetään saada kaikki ulkomailla pelaavat ja niitä kotimaassa pelaavia, joita ollaan vuoden aikana nyt kartoitettu, että saisimme parhaan mahdollisen ryhmän liikkelle, Lipponen kertoi ja tarkensi, ettei Sveitsiin lähtevä ryhmä ole vielä lopullinen kisaryhmä.

Makedonia-Suomi 0-0

Suomen kokoonpano:
1 Robin Källman
3 Kristian Heinolainen
4 Kalle Katz
5 Juho Montola (C)
6 Samu Laitinen
9 Jere Hiltunen ->> 77. 7 Miko Virtanen
11 Serge Atakayi
15 Onni Valakari
16 Paavo Voutilainen ->> 46. 2 Ville Tikkanen
17 Lassi Viholainen
18 Kevin Kouassivi-Benissan ->> 74. 13 Juho Hyvärinen

Vaihdossa:
12 Johannes Luukkanen
8 Eero Hyökyvirta
14 Eetu Pellikka