Takaisin
10.10.2018 klo 16.50

U19-pojat avasivat EM-karsinnat tasapelillä

Jaa:

Katso video

U19-pojat (2000) pelasivat EM-karsintojen avausottelussa maalittoman tasapelin Tanskan kanssa.

Tanska tuli otteluun terävästi ja loi muutamankin hyvän paikan jo ensimmäisen viiden minuutin aikana. Tämän jälkeen Niklas Jokelainen laittoi Enoch Banzan vauhtiin, mutta puolustaja voitti juoksukisan. Suomi pääsi pian paremmin mukaan peliin ja vartin kohdalla Anssi Suhonen asteli antamaan sivuvapaapotkua vasemmalta. Pallo löysi takatolpalta Teemu Jäntin, jonka puskun Mads Hermansen torjui.

 

Vajaan puolen tunnin kohdalla Jokelainen pääsi katkoon vasemmalla. Laukomaan pääsivät Banza ja Jäntti, mutta ensimmäisen blokkasi puolustus ja toisen torjui maalivahti. Toisessa päässä Rasmus Leislahti torjui heti perään melko voimattomaksi jääneen kudin alakulmasta.

 

36. minuutilla Suhonen oli jäänyt tanskalaisilta huomiotta boksissa, mutta tulokseksena oli kulmapotku. Suomi loi muutaman lupaavan näköisen hyökkäyksen, mutta viimeistelyihin jäi parantamisen varaa. Tanskalaispelaaja pujotti läpi puolustuksen boksissa juuri ennen taukoa, mutta Suomi onnistui lopulta purkamaan.

 

Suomi tuli hyvin toiseen 45-minuuttiseen. Jaakko Oksasen kulma oli mennä omista sisään, mutta puolustus pelasti tilanteen. 53. minuutilla Juho Hyvärinen katkoi ja Oksanen jatkoi hyökkäyksen Jyri Kiurulle, jonka laukaus viuhui ohi oikeasta yläkulmasta. Toisella kenttäpuoliskolla Johannes Kytilä seurasi vastustajan laitanousun ja katkoi hyvin.

 

Jäntti pelasi erinomaisesti tunnin kohdalla ja taiteili pallon kanssa ohi kahdesta puolustajasta. Suomi sai hässäkän maalille, mutta ei tulosta vieläkään. Tanska vei pelin toiseen päähän, mutta 68. minuutilla oli jälleen Suomen vuoro, kun Hermansen venyi Jokelaisen yrityksen tielle jalkatorjunnalla. Seuraavassa tilanteessa Leislahti vippasi pallon kulmaksi yläriman alta.

 

Nikolai Baden Frederiksen ehti olla vain kahdeksan minuuttia kentällä, kunnes tuomari näytti hänelle suoraa punaista korttia 69. minuutilla. Kyseessä oli Tanskan kulmapotku, jonka tiimellyksessä tanskalainen löi suomalaista. Jokelainen pääsi nokikkain maalivahdin kanssa 79. minuutilla, mutta laukaus meni päin Hermansenia.

 

Leislahti venyi huikeaan torjuntaan, jonka seurauksena Tanska jatkoi peliä kulmalta. Jäntti laukoi kaukaa seuraavaksi ja vain vähän yli maalin. Leislahti joutui venymään vielä kertaalleen, mutta piti maalinsa puhtaana. Suomi ei onnistunut hyödyntämään lopun miesylivoimaansa ja pisteet jaettiin.

 

Lohkon toisessa ottelussa Italia voitti isäntämaa Viron 3-0. Suomi kohtaa Italian Tallinnassa lauantaina klo 15.  Tanska-ottelun koosteen löydät artikkelikuvan kautta ja päävalmentaja Kai Nyyssösen kommentit täältä.

 

Suomi-Tanska 0-0

 

Suomen kokoonpano:

12 Rasmus Leislahti

3 Tuure Mäntynen ->> 76. 13 Mikael Almen 

4 Johannes Kytilä 

5 Juho Hyvärinen 

6 Teemu Jäntti ->> 85. 11 Maximo Tolonen  

8 Jaakko Oksanen 

10 Niklas Jokelainen

15 Jyri Kiuru 

16 Noah Nurmi

17 Anssi Suhonen (v) 

19 Enoch Banza 

 

Vaihdossa:

1 Otto Huuhtanen 

2 Roope Huhtala  

7 Akseli Ollila 

9 Eetu Pellikka 

14 Tariq Kazi 

18 Maximus Tainio 

20 Tommi Jäntti