Takaisin
29.8.2017 klo 17.41

U19-pojat avaavat EM-esiturnauksen Portugalia vastaan

Jaa:

Alle 19-vuotiaiden (1999) poikien maajoukkue avaa Vaasassa ja Seinäjoella pelattavan EM-esiturnauksen keskiviikkona Portugalia vastaan.

Suomen joukkue kokoontui Vaasaan maanantaina. Turnaus alkaa keskiviikkona klo 13 Hollannin ja Belgian kohtaamisella. Suomi haastaa Portugalin Seinäjoella klo 18.30.

- Tulemme kohtaamaan kolme Euroopan huippumaata. Tämä on meille paras mahdollinen tapa tutustua siihen, mitä ensi vuonna on edessä. Nämä kolme maata ovat varmasti lähellä kisapaikkaa. Tai ainakin sieltä tulee samantasoisia vastustajia, päävalmentaja Kimmo Lipponen kertoo.

- Pääsemme mittaamaan tasoamme nyt henkilökohtaisesti ja joukkueena. Toinen hyvä asia on, että pääsemme tutustumaan stadioneihin ja olosuhteisiin. Siitä tulee olemaan iso etu.

Portugalin vuonna 1999 syntyneiden ikäluokka voitti kesällä 2016 U17-poikien EM-kultaa. Nyt Suomeen matkanneista moni peluri oli tänä kesänä mukana Portugalin U19-maajoukkueessa, joka selvisi EM-finaaliin, mutta kärsi tappion Englannille.

Tämän kesän Portugalin finaalijoukkueessa oli avauksessa peräti seitsemän vuonna 1999 syntynyttä pelaajaa.

- Joukkue on todella hyvä. He kuitenkin katsastavat pelaajia, aivan kuten mekin, joten sama ryhmä tuskin pelaa koko turnausta. Portugali on lähes kaikissa nuorten ikäluokissa Euroopan kärkeä, aivan kuten Hollantikin.

Albion Ademin ja Timo Stavitskin pelikunnot ovat vielä maanantaina kysymysmerkkejä pienten loukkaantumisten vuoksi.  

Suomen ottelut 
30.8. 18.30 Portugali – Suomi Seinäjoki
1.9. 18.30 Belgia – Suomi Seinäjoki
4.9. 18.30 Suomi – Hollanti Vaasa
 
Yle Areena näyttää suorana kaikki Suomen ottelut. Turnauksen muita otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Palloliiton Huuhkaja-TV:ssä.