Takaisin
22.2.2021 klo 19.29

U19-pojat aloitti vuoden ensimmäisen maajoukkueleirinsä

Jaa:

Torstain harjoitusottelu FC Interiä vastaan näkyy suorana Palloliiton verkkosivuilla.

U19-pojat (2002 ja myöhemmin syntyneet) kokoontui tänään maanantaina Eerikkilässä. Maajoukkueleiri on ikäluokalle ensimmäinen tapahtuma sitten viime lokakuun, sillä koronavirustilanne siirsi sekä Slovakia-maaotteluita että EM-karsintaturnausta.

Pelaajaryhmä on muuttunut merkittävästi viime viikkojen ja päivien aikana, sillä ryhmään kaavaillusta pelaajista Robin Tihi (AIK), Juho Ojanen (SpVgg Greuther Fürth), Naatan Skyttä (Toulouse FC), Matias Riikonen (FC Kööpenhamina) Tony Miettinen (FC Nordsjaelland), Lucas Bergström (Chelsea FC), Adam Marhiev (Spartaks Jurmala), Juho Pietola (Ilves), Santeri Mäkinen (KPV), Oiva Jukkola (Ilves) ja HJK:n Matias Niemelä, Matti Peltola, Juho Lehtiranta, Santeri Väänänen ja Samuel Anini jr joutuivat jäämään sivuun leiriltä.

Neljä ensin mainittua on kiinni seurajoukkuetehtävissä, Miettinen, Bergström, Marhiev, Pietola, Mäkinen ja Jukkola kärsivät vaivoista, kun HJK-viisikko taas on yhä karanteenissa. Päävalmentaja Peter Lundberg kertoo olevansa harmissaan pelaajien puolesta, mutta muistuttaa, että uudet pelaajat saavat samalla näyttöpaikkansa.

– Elämässä tapahtuu asioita, joihin emme voi vaikuttaa. Niihin täytyy vain sopeutua. Meillä on täällä hyviä pelaajia, ja on kiinnostavaa nähdä heidät kaikki. Leirin aluksi kertaamme pelitapamme periaatteita, ja pyrimme valmistautumaan otteluihin parhaalla mahdollisella tavalla, Lundberg sanoo.

U19-pojat pelaa leirillä kaksi harjoitusottelua, kun se haastaa keskiviikkona Ykkösen EIF:n ja torstaina Veikkausliigan FC Interin. Torstaina kello 11:00 alkava Inter-peli näkyy suorana ja selostettuna Palloliiton verkkosivuilla.

Kovatasoiset ottelut ovat tervetulleita Juho Kilolle (kuvassa alla). sillä Hamburger SV:n keskikenttämies ei ole päässyt tositoimiin sitten marraskuun. HSV:n U21-joukkue on pystynyt harjoitella normaalisti, mutta sarjapelit ovat olleet tauolla jo muutaman kuukauden ajan.

– Talvi on mennyt treenatessa kovaa. Saksassa on aika paljon tiukemmat rajoitukset kuin Suomessa, mutta olemme onneksi saaneet harjoitella normaalisti ja käyttää pukukoppeja sekä kuntosalia. Nuoremmille ikäluokille se ei ole ollut sallittua, elokuussa 2018 KäPa:sta HSV:hen siirtynyt Kilo kertoo.

– Tässä on kaivannut pelejä, ja lähden (EIF:ää ja Interiä vastaan) pitämään hauskaa ja nauttimaan pelaamisesta pitkästä aikaa. Lähdemme toki ennen kaikkea voittamaan matseja.

Leiriryhmässä on paljon Kilolle entuudestaan tuttuja kasvoja, mutta myös muutamia uusia tuttavuuksia. Ulkomailla asuvalle pelaajalle maanmiesten kohtaaminen on aina erityinen asia.

– On aina siistiä tulla maajoukkueen mukaan ja nähdä pelikavereita. Suomi-paidan pukeminen päälle on aina eri asia kuin oman seurajoukkueen – näitä juttuja tulee sen verran harvoin.

Joukkue leirille:
Hemmo Riihimäki KPV
Roope Paunio FC Honka
Jussi Niska RoPS
Joonas Lakkamäki MuSa
Ville Koski FC Honka
Lassi Forss FC Lahti
Jan Heinonen FC Inter
Roope Kantola FC Inter
Kaarlo Rintamäki SJK
Juho Kilo Hamburger SV
Santeri Pohjolainen TPS
Viljami Aittokoski KuPS
Nooa Laine SJK
Doni Arifi Ilves
Jere Kallinen AC Oulu
Oliver Günes SJK
Eetu Rissanen KuPS
Pyry Lampinen FC Lahti
Eetu Mömmö Ilves
Samuel Uusitalo FF Jaro
Pietro Kytölaakso KPV
Juuso Anttila KTP