Takaisin
13.2.2018 klo 12.51

U19-poikien maajoukkue Makedoniaan nimetty

Jaa:

Ⓒ Jussi Eskola

U19-poikien kesän EM-kotikisoihin valmistautuva maajoukkue kohtaa helmi-maaliskuun vaihteessa Makedonian kaksoismaaottelussa.

U19-poikien kesän EM-kotikisoihin valmistautuva maajoukkue kohtaa helmi-maaliskuun vaihteessa Makedonian kaksoismaaottelussa.

Suomi isännöi Seinäjoella ja Vaasassa ikäluokan EM-lopputurnausta. Minihuuhkajien lisäksi kisoihin selviytyy maaliskuun lopun EM-jatkokarsinnoista seitsemän lohkon parhaat.

Suomi ei järjestäjämaana osallistu karsintoihin, joten valmistavat maaottelut ovat tärkeitä. Nyt edessä on tuplaottelu Makedoniaa vastaan Skopjessa. Makedonia voitti EM-alkukarsintalohkonsa.

Päävalmentaja Kimmo Lipponen on nostanut ryhmäänsä kaksi täysin uutta nimeä. SJK:n Ville Tikkanen ja KuPS:n Jere Hiltunen eivät ole vielä koskaan kantaneet maajoukkuepaitaa. Sivuun on joutunut jäämään muun muassa Joel Mattsson, Miika Töyräs Valtteri VesiahoSergei Eremenko, Timo Stavitski, Jaakko Oksanen sekä Marcus Forss joko loukkaantumisten tai seurajoukkuekiireiden vuoksi.

Saku Ylätupa pelaa vain ensimmäisessä ottelussa ja palaa sen jälkeen Ajaxin vahvuuteen.

- Ville Tikkasen viime kausi oli rikkonainen loukkaantumisten vuoksi, mutta nyt hän on kunnossa. Hän on pelannut SJK:n kauden cupin otteluissa topparina ja sille osastolle me haemme edelleen pelaajia, Lipponen kertoo.

- Keskikenttäpelaaja Jere Hiltunen on niin ikään tullut valituksi joukkueeseen jo aiemmin, mutta on kärsinyt loukkaantumisista. Saku Ylätupa halusi itse ehdottomasti tulla mukaan ja sai näin seuraltaan luvan pelata ensimmäisen ottelun. Se on todella hieno asia joukkueellemme ja tietysti myös hänelle itselleen.

Suomen pelaajiston seurajoukkuestatukset ovat muuttuneet talven aikana. Stavitski siirtyi Ranskan pääsarjaan ja on saanut lentävän alun SM Caenissa. Oksanen liittyi englantilaisen Brentfordin vahvuuteen ja Forss teki samaan seuraan juuri jatkosopimuksen. Eremenko puolestaan jatkaa uraansa venäläisen Spartak Moskovan riveissä. Kotimaassa Albion Ademi kirjoitti hiljattain jatkon FC Interin kanssa.

- Timon alkuaika Ranskassa on todella upea juttu, samoin muun muassa Forssin uusi sopimus. On hienoa, kun pelaajat menevät seuroissaan eteenpäin.

Suomi ja Makedonia kohtaavat tiistaina 27.2. ja torstaina 1.3. FFM Training Centressä Skopjessa. Tutustu myös EM-lopputurnauksen viralliseen sivustoon täällä.

Suomen joukkue:
Robin Källman  HJK
Johannes Luukkanen Ilves
Ville Tikkanen  SJK
Kristian Heinolainen PS Kemi
Kalle Katz  HJK
Juho Montola  TPS
Samu Laitinen  HJK
Miko Virtanen  Aberdeen FC
Eero Hyökyvirta  Ilves
Jere Hiltunen  KuPS
Saku Ylätupa  Ajax AFC 
Serge Atakayi  Rangers FC
Juho Hyvärinen  RoPS
Eetu Pellikka  KuPS
Onni Valakari  TPS
Paavo Voutilainen FC Lahti
Kevin Kouassivi-Benissan HJK
Lassi Viholainen FC Inter (nimetty Albion Ademi  FC Inter tilalle 23.2.)

Jäänyt pois kokoonpanosta:
Abukar Mohamed  SS Lazio