Takaisin
28.8.2018 klo 21.36

U19-poikien futsalmaajoukkue leireilee Eerikkilässä syyskuussa

Jaa:

Ⓒ SPL

U19-poikien futsalmaajoukkue kokoontuu leirille Eerikkilään syyskuun alussa 7. – 9.9.

Päävalmentaja Kerkko Huhtanen on nimennyt leirille 14 (2+12) pelaajan vahvuisen ryhmän. Syyskuun leiri on tärkeä osa matkalla kohti vuodenvaihteen jälkeen alkavia ikäluokan historian ensimmäisiä EM-karsintoja.

Huhtasen mukaan valmistautuminen karsintoihin on tällä hetkellä hyvässä aikataulussa.

- Kroatian kesäkuun turnaus osoitti, että olemme valmistautumisprosessissamme tammikuun EM-karsintoihin varsin hyvässä vaiheessa, ainakin vertailussa turnauksen muihin maajoukkueisiin. 

- Otteluiden lopputulosten takaa on huomioitava, että peluutimme turnauksessa koko pelaajavahvuuttamme ja pelitapavalintamme purivat ennakkoon vaikeammiksi arvioimiamme vastustajiakin vastaan. Kaikki turnausjoukkueen pelaajamme osoittivat kykenevänsä kilpailemaan kansainvälisellä tasolla, Huhtanen kertoo tyytyväisenä.

Valmista ei kuitenkaan vielä ole karsintoja ajatellen ja nyt Eerikkilässä jatketaan oman pelaamisen kehittämistä. Pienen pakonkin edessä katsastetaan myös melkoisen runsaasti uusiakin pelaajia.

- Tulevalta leiriltä jää loukkaantumisten ja muiden syiden vuoksi pois viisi Kroatiassa mukana ollutta pelaajaa, mutta se taas antaa meille mahdollisuuden kokeilla ja ajaa sisään joukkueeseen uusia, huhtanen kertoo.

Vaikka poissaolot ovat aina ikäviä, Huhtanen näkee tilanteessa positiivisenkin puolen. Ryhmä josta pelaajia valitaan on syyskuun leirin jälkeen entistä laajempi.

- Lopulliset EM-karsintaturnausten pelaajavalinnat tehdään vasta alkuvuodesta, ja karsintoja ajatellen on aina parempi, että meillä on karsintaotteluihin leirien kautta valmisteltuna lopullista turnausryhmää laajempi joukko pelaajia.

Pelaajat leirille
Maalivahdit (2):
Jere Myllykangas Lapuan Ponnistus
Erik Ojala PJK
Kenttäpelaajat (12):
Ville Angeria FC Kemi
Petri Jouppi Leijona Futsal
Otto Jukko GFT
Toni Kaikkonen HauPa
Santeri Kohonen HauPa
Taneli Kohonen HauPa
Arttu Niemelä HauPa
Arttu Haataja YIlves
Leevi Sorsa YIlves (kutsuttiin 4.9. Lassi Pitkäsen, LiePa, tilalle)
Benjamin Mark HIFK
Verneri Salpakari KaDy
Joona Simpura YIlves