Takaisin
30.7.2020 klo 09.36

U19-poikien futsalmaajoukkue kokoontuu sunnuntaina Eerikkilään

Jaa:

Ⓒ Leo Hynninen

U19-poikien futsalmaajoukkue kokoontuu sunnuntaina Eerikkilään leirille. Tähtäin on asetettu ensi vuoden alussa pelattaviin EM-karsintoihin, mutta pelaajille on luvassa myös korostetusti tukea fyysisen harjoittelun opetteluun.

Koronapandemian johdosta vuosina 2002-2003 syntyneiden poikien maajoukkuetoiminnan aloitus koki muutoksia. Tälle ikäryhmälle se tarkoitti paitsi ensimmäisen varsinaisen maajoukkueleirin siirtymistä toukokuulta, myös kesäkuun Kroatian turnauksen peruuntumista. 

Nyt joukkue kuitenkin pääsee vihdoin kokoontumaan koronasta huolimatta. Päävalmentaja Kerkko Huhtanen odottaakin leirille saapuvaksi innokasta ryhmää. 

- Virallisten koronaohjeistuksien mukaan mennään ja flunssaisena jäädään kotiin, mutta toistaiseksi näyttää siltä, että saamme koko suunnitellun ryhmän paikalle. Leiri sinällään on muuten ihan normaali, tiettyjä viruksen mahdollista leviämistä ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä noudattaen, Huhtanen kertoo.

Alkuvuodesta ennen koronaa joukkueen pelaajat ovat ehtivät osallistumaan alueellisiin pelaajakehitystapahtumiin, sekä Eerikkilässä 11.-13.3. järjestettyyn valtakunnalliseen pelaajakehitystapahtumaan.

- Nuo tapahtumat loivat hyvää pohjaa pelaajille, mutta monessa asiassa palaamme tietysti nyt niihin asioihin, mitä olisimme normaalitilanteessa käyneet läpi jo viime keväänä. Leiriohjelmassa on varattu aikaa esimerkiksi lähtötasotesteille ja siihen, että opetetaan pelaajia entistä laadukkaampaan fyysiseen harjoitteluun. Haluamme auttaa nuoria pelaajia myös entistä paremmin maajoukkuetapahtumien välissä - olemmekin kartoittaneet tarkasti sitä, minkälaista apua kukin tarvitsee. Tässä iässä pelaajat valitsevat usein miesjoukkueiden ja juniorijoukkueiden välillä ja saattavat olla mukana molemmissakin, joten tuen ja opastuksen tarve vaihtelee paljon.

U19-joukkueen kanssa erityistä huomiota laitetaan siihen, ettei pelaaja jää yksin maajoukkuetapahtumien välissäkään.

- Omatoimista harjoittelua tuetaan vahvasti. Siirtyminen nuorten sarjoista aikuisten sarjoihin voi tarkoittaa merkittävää harjoitusmäärän kasvua, ja on kovin yksilöllistä, miten valmiita nuoret ovat siihen. Lisäksi aikuisjoukkueiden valmiudet ottaa harjoittelussa nuoria pelaajia huomioon vaihtelevat paljon. Erityisesti nopeusvoimaharjoitteluun sekä toisaalta loukkaantumisia ennalta ehkäisevään harjoitteluun panostetaan paljon, jotta pelaajat saavat mahdollisimman vahvat eväät kehittyä seuraavalle tasolle.
 


Eerikkilä on tullut jo tutuksi ikäluokan pelaajille. Kuva: Leo Hynninen

Katseet vähitellen kohti kevättä

Pelaajien pitkäjänteisen kehittämisen ja tukemisen takana on myös konkreettisempia lyhyemmän aikavälin tavoitteita. EM-kisojen mahdollinen preliminary round pelataan tammikuussa, ja maaliskuun lopussa vuorossa on main round. Sitä ennen tarvitaan mahdollisimman paljon yhteisiä pelejä ja tapahtumia.

- Kalenterissa on marraskuun alussa leiri ja harjoituspelejä. Olemme nykytilanteen huomioon ottaen pyrkineet rakentamaan hiukan vaihtoehtoisia ratkaisuja. Mahdollisia kansainvälisiä matkustusrajoitteitakin silmällä pitäen kohtaamme tuolloin harjoituspeleissä ainakin kuurojen maajoukkueen sekä mahdollisesti myös U21-futsalmaajoukkueen. Myös joulukuun lopussa leireillään, jotta ollaan valmiita mahdolliseen tammikuun preliminary roundiin. Talvella järjestetään myös alueellisia pelaajakehitystapahtumia, jotka omalta osaltaan tukevat kokonaisuutta, Huhtanen avaa joukkueen loppuvuoden suunnitelmia kohti EM-karsintaa.

Joukkueen kalenterista löytyy myös helmikuussa maajoukkueleiri, ja lopulta EM-karsintojen main round pelataan 23.-28.3.2021, jos kausi saadaan vietyä läpi suunnitellusti.

U19-futsalmaajoukkue Eerikkilän leirille 2.-5.8.2020:

Maalivahdit (4):
Otso Honkonen, KaDy
Aatu Nieminen, PJK
Joel Salonen, LoPS
Tatu Tallavaara, HauPa

Kenttäpelaajat (20):
Nemo Asumalahti, YIlves
Leo Autere, TPK
Joonathan Hynninen, Ilves FS
Eetu Kaikkola, GFT
Elmeri Karjala, YIlves
Taneli Kohonen, FC Örebro
Tommi Lokki, HIFK
Jere Nauska, LaPo-90
Jesse Nauska, LaPo-90
Eeli Niemelä, GFT
Jesper Ojala, Sievi FS
Aaro Paappanen, ToTe
Joonas Reijonen, SoVo
Anttoni Räävi, FC Kemi
Henri Seppälä, HauPa
Vilho Ståhlström, LoPS
Jose Suihkonen, Sievi FS
Jaakko Toivonen, SoVo
Antti Wiik, HauPa
Eero Kaisto, Tervarit-j (nimetty 31.7.)

Poisjääneet:
Aladin Ljesnjanin, LLuja