Takaisin
11.10.2018 klo 13.09

U19-kapteeni Oksanen: ”Tanska-matsi oli meiltä hyvä esitys”

Jaa:

Alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue avasi EM-karsinnat keskiviikkona maalittomalla tasapelillä Tanskaa vastaan. Lohkon mielenkiintoisin haaste on edessä lauantaina, kun vastaan tulee ikäluokan hallitseva EM-hopeamitalisti Italia.

Suomi pelaa U19-poikien EM-alkukarsintaa Virossa ja samassa lohkossa ovat Tanska, Italia ja isäntämaa Viro. Maaliton tasapeli Tanskaa vastaan on varsin hyvä tulos, mutta Suomen peliesitys olisi voinut tuottaa enemmänkin kuin yhden pisteen.

 

- Se oli hyvä matsi meiltä. Saimme luotua tarvittavan verran maalipaikkoja, nyt pitää vain seuraavassa pelissä tehdä ne maalit. Peli oli meiltä mielestäni tasapainoinen esitys, kapteeni Jaakko Oksanen totesi.

 

- Italiaa vastaan noin paljon paikkoja ei välttämättä tule, joten meidän pitää olla nopeampia ja tehdä selkeitä ratkaisuja. Jos päätät, että vedät, niin sitten vedät. Ei voi jäädä yhtään empimään, italialaiset nikkaavat sellaiset pallot pois jaloista, hän jatkoi.

 

Tanska ei ole mikä tahansa jalkapallomaa, joten lähtökohtaisesti piste ei ole katastrofaalinen tulos. Suomi sai paremmat mahdollisuudet kiriin pelin loppuvaiheissa, sillä Nikolai Baden Frederiksen tuli ajetuksi kentältä suoralla punaisella 69. minuutilla. 

 

- Otamme pisteen, mutta toisaalta punainen ja saimme pelata yli 20 minuuttia ylivoimalla. Siihen nähden voitto olisi pitänyt puristaa. Oma pelini oli ihan ok. Aluksi oli vähän takkuista, mutta sen jälkeen pääsin peliin mukaan. 

 

Tehokkuutta tarvitaan lauantaina, kun vastaan asettuu siis Italia. Maat kohtasivat Suomen isännöimissä EM-kisoissa vuotta vanhempien ikäluokilla heinäkuussa. Suomi loi tarvittavan määrän paikkoja maalintekoon, mutta ei onnistunut saamaan palloa vastustajan verkkoon. Italia onnistui tehtävässä kertaalleen ja vei pisteet 1-0-lukemin. Joukkue ylsi lopulta aina EM-finaaliin saakka, jossa Portugali oli kuitenkin parempi.

 

Oksanen oli yksi Suomen joukkueen runkopelaajista ja pelasi täydet minuutit kaikissa kolmessa ottelussa.

 

- Kisat olivat todella huikea kokemus. Ne olivat urani siisteimpiä pelejä tähän mennessä, sain paljon lisää itseluottamusta.

 

Seurajoukkuetasolla Oksanen pelaa toista kauttaan englantilaisen Brentfordin reservijoukkueessa. Seuraava askel häämöttää edessä, sillä nuori on päässyt ajoittain harjoittelemaan myös ykkösmiehistön kanssa.

 

- Kautemme on lähtenyt hyvin käyntiin, olemme saaneet hyviä tuloksia. Henkilökohtaisesti olen pysynyt kunnossa ja päässyt pelaamaan, hyvin on mennyt.

 

Kesän 2019 U19-poikien EM-lopputurnaus pelataan Armeniassa. Alkukarsinnoista etenee jatkoon 13 lohkon kaksi parasta sekä Portugali ja Saksa, jotka pääsevät jatkokarsintaan suoraan. Kisoihin selviää karsintojen kautta seitsemän maata ja isäntämaa Armenia. Lue lisää UEFA:n verkkosivuilta täältä.

 

Suomi kohtaa Italian lauantaina Tallinnassa Kadriorgin stadionilla klo 15 ja VeikkausTV näyttää pelin suorana lähetyksenä. Italia avasi EM-karsinnat keskiviikkona 3-0-voitolla Virosta.