U19 futsalmaajoukkueelle tappio Serbiaa vastaan

Suomen alle 19-vuotiaiden futsalmaajoukkue pääsi tiistaina 2. marraskuuta pitkästä aikaa tositoimiin maaottelun merkeissä. Suomi kohtasi Serbian Vrnjčka Banjassa pelattavan Futsal Love International Youth Tournamentin avausottelussa. Serbia oli tällä kertaa vahvempi lukemin 6–4 (2–1).

Kotijoukkue Serbia oli ottelun alkupuolella hallitsevampi joukkue, mutta Suomen nuoret pysyivät pelissä hyvin mukana. Serbia siirtyi kuitenkin ottelussa johtoon kymmenen minuutin kohdalla, kun Andrija Marjanović vei kotijoukkueen johtoon. Hetkeä myöhemmin osui myös Serbian tehopelaaja Pavle Sanković vieden Serbian jo 2–0-johtoon. Suomi pääsi vielä ennen taukoa maalin päähän, kun Kangasalan ylpeys Topias Kaivola onnistui ohittamaan Serbian maalivahdin.

Toisella puoliajalla Serbia sai otteluun hyvän alun, sillä ajassa 22:22 Uroš Nedeljković onnistui kasvattamaan kotijoukkueen johtoa. Suomi taisteli takaiskusta huolimatta hyvin ja ajassa 28:59 GFT:n Eeli Niemelä onnistuikin kaventamaan lukemiksi 3–2. Nedeljković kuitenkin kuittasi lukemiksi 4–2 lähes saman tien. Ottelun lopussa Suomi pelasi lentävällä maalivahdilla, mikä aiheutti rutkasti tilanteita kentän kummassakin päässä. Viimeisen neljän minuutin aikana ensin Suomi onnistui kaventamaan lukemiksi 4–3 Topias Kaivolan maalilla, mutta seuraavaksi Serbian Sanković osui kahdesti. Aivan viime hetkillä maalinteossa onnistui vielä HauPaa ja FC Kemiä edustava Taneli Kohonen. Näin ollen loppulukemiksi kirjattiin vauhdikkaat 6–4.

Tappiosta huolimatta päävalmentaja Kerkko Huhtanen näki Suomen pelaamisessa paljon positiivisia asioita. Erityisen tyytyväinen hän oli joukkueen taisteluilmeeseen.

– Serbia-ottelu oli useimmille tämän ikäluokan maajoukkuepelaajille ensimmäinen kansainvälinen ottelu. Olen tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen ja kaksinkamppailuvoimaan. Nuoret miehet osoittivat kyllä valmiutensa pelata tämän tason otteluita. Kollektiivinen prässipelaamisemme tuotti haluttuja vaikeuksia Serbian pallolliseen pelaamiseen. Meillä oli riittävät maalipaikat tasoittaa tai jopa voittaa tämä ottelu, mutta puolustuspelillisten virheiden näkökulmasta emme nyt sitä tällä kertaa ansainneet.

Suomen seuraava ottelu turnauksessa pelataan torstaina 4. marraskuuta klo 20:00 Suomen aikaa. Tuolloin vastaan asettuu Slovakia.