Takaisin
3.10.2017 klo 22.04

U19-futsalmaajoukkue historialliselle leirille

Jaa:

U19-futsalmaajoukkueen toiminta tehostuu tästä syksystä alkaen ja Eerikkilässä 17. – 19.10. järjestettävä leiri on avaus matkalle kohti vuonna 2019 alkavia ensimmäisiä ikäluokan EM-karsintoja.

UEFA:n keväinen päätös käynnistää naisten ja alle 19-vuotiaiden miesten EM-kilpailutoiminta futsalissa vuonna 2019 on kuluneen kesän ja alkusyksyn aikana johtanut Palloliitonkin futsalmaajoukkuetoiminnan uudelleenorganisointiin.

Alle 19-vuotiaiden futsalmaajoukkueen osalta tämän kauden päätavoitteena on tietysti aloittaa keväällä 2019 EM-karsintoihin osallistuvan joukkueen rakentaminen mutta myös organisoida kaudella 2015-2016 käynnistettyä alueellista pelaajakehitystoimintaa uudelleen tukemaan ko. ikäluokan maajoukkuetoimintaa.

- Tulevalle leirille kutsuttiin EM-kisakelpoisten 2000-2001-ikäluokkien  pelaajien lisäksi vielä mukaan 1999-syntyneitä, joita olemme ehtineet  seurata ja leirittää valtakunnallisissa tapahtumissa enemmän viimeisen kahden kauden aikana, U19-maajoukkueen päävalmentaja Kerkko Huhtanen toteaa. 

- Vuonna 1999 syntyneet pelaajat muodostavat myös toimivan vertailuryhmän, kun alamme miettiä opetustavoitteita  2000-2001-ikäluokkien tuleviin alueellisiin pelaajakehitystapahtumiin ja maajoukkueleireille, Huhtanen valottaa.

Huhtanen muistuttaa myös, että nyt leirille nimettyjen pelaajien lisäksi on laaja ryhmä pelaajia, jotka voivat jatkossa nousta mukaan U19-maajoukkuetoimintaan.

- Vuosina 2000-2001 syntyneiden futsalpelaajien seuranta on valtakunnallisella tasolla vielä alkumetreillä, ja uusienkin pelaajien on näin mahdollista murtautua myöhemmin mukaan rakenteilla olevan U19-futsalmaajoukkueen toimintaan, esimerkiksi tulevien alueellisesti järjestettävien pelaajakehitystapahtumien kautta. 

Tulevasta maajoukkueleiritapahtumasta jää myös pois FC Halikon U19-joukkueen pelaajia, jotka leireilevät samaan aikaan futsaljoukkueensa kanssa Espanjassa.

U19-maajoukkueen leiriryhmä

1999-syntyneet
Eetu Alalahti (mv), FC Kemi
Kasper Kangas (mv), PJK
Ville Halme, PJK
Konsta Jussila, FC Kemi
Aleksi Kylmälä, AS Moon (nimetty Justus Kunnas, Mad Max tilalle 10.10.)
Kaapo Lepojärvi, FC Kemi
Mikke Litmanen, PJK
Miro Maunu, Liedon Pallo
Jussi Nummela, Ilves FS
Omar Soli, PJK
Otto Suikki, Liedon Pallo
Ville Uimaniemi, FC Kemi

2000-2001-syntyneet
Erik Ojala (mv), PJK
Teemu Rantanen (mv), YIlves
Ville Angeria, FC Kemi
Toni Kaikkonen, HauPa
Santeri Kohonen, HauPa
Luiyi Laguerre, FC Kemi
Arttu Haataja, YIlves (nimetty Timi Litmanen, PJK tilalle 13.10.)
Nino Nieminen, Mad Max
Lassi Pitkänen, Liedon Pallo
Leevi Sorsa, YIlves
Joonas Viljanen, JIlves
Mustafa Waisi, YIlves