Takaisin
19.8.2020 klo 12.52

U18-tytöt nimetty Eerikkilän maajoukkueleirille

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

U18-tyttöjen maajoukkue kokoontuu leirille Eerikkilään syyskuun ensimmäisellä viikolla 1.-4.9.

Päävalmentaja Arttu Pitkäkangas on nimennyt joukkueensa ja hän saa leirille kokoon vahvan ryhmän, sillä poissaolijoita on suhteellisen vähän.

- Ottaen huomioon tämänhetkisen tilanteen maailmassa, terveystilanne on ok tämän ikäluokan kanssa. Muutama pelaaja joutui jäämään loukkaantumisen vuoksi pois ja muutamien kanssa tulee saada alle lisää ehjiä treeniviikkoja, Pitkäkangas taustoittaa valintoja.

Joukkueen edellisestä yhteisestä kokoontumisesta on kevään ja kesän koronatilanteen takia aikaa, mutta seuraava iso tavoitekin vasta vuoden päästä syksyllä alkavissa EM-karsinnoissa.

- Edellisestä maajoukkueleiristä on toki pitkä aika, mutta nyt on hienoa aloittaa U18-vaihe tämän ikäluokan kanssa. Meillä on nyt vuosi aikaa katsastaa ja auttaa laajasti 03-ikäisiä pelaajia ennen kuin omat karsintamme lähestyvät, Pitkäkangas kertoo.

- 04-ikäisiä pelaajia ei valita nyt U18-vaiheessa, vaan he keskittyvät täysin omiin EM-karsintoihinsa. 

Aivan suunnitellusti leiriä ei päästä viemään läpi, mutta kaavailtu ottelu on saatu Pitkäkankaan mukaan korvattua hyvin.

- Meidän oli tarkoitus pelata Viron U19 vastaan maaottelu, mutta jouduimme koronatilanteen vuoksi sen perumaan. Onneksi saimme sovittua ottelun SalPa/Halikko U15-poikia vastaan, joista saamme varmasti kovan haasteen. Fyysiset testit tulemme pitämään sitten marraskuun leirillä.

Pitkäkangas painottaa sitä, että paluu maajoukkuetoimintaan kevään ja kesän jälkeen tapahtuu vähitellen ja mahdollisimman vastuullisesti. Tätä kautta hän uskoo, että syksy niin seura- kuin maajoukkuetasollakin pystytään viemään läpi suunnitellusti.

- On tärkeää, että me jokainen kannamme vastuun omalla jokapäiväisellä toiminnallamme, ettei koronavirus pääsisi leviämään. Meillä on tarkat ohjeistukset siitä, kuinka pystymme viemään maajoukkueleirit mahdollisimman turvallisesti läpi, Pitkäkangas sanoo.

- Toivottavasti tilanne säilyisi sellaisena, että kaikki sarjat saataisiin vietyä turvallisesti loppuun asti ja me pystyisimme pitämään suunnitellut maajoukkueleirimme. 

Joukkue leirille:
Sonja Ferm (mv) PK-35
Kia Kekkonen (mv) HJK
Sesilia Pelkonen (mv) PKKU
Tea Heininen HFA
Laura Hillberg HJK
Venla Lamberg JyPK
Noora Siidorov PK-35
Ada Lindroth HJK
Helka Laitila HFA
Sonja Hillberg HJK
Emma Korkalainen HFA
Armi Heikkilä Ilves
Jenni Huttunen TiPS
Aurora Harila ONS
Anni Hartikainen KuPS
Hilkka Koskinen Ilves
Wilma Forsblom PK-35 Vantaa
Eveliina Heinonen TPS
Aada Nurmi HFA
Oona Jääskeläinen HFA
Lotta Lähteenmäki Ilves (nimetty 28.8.)
Venla Orkamo FC Honka (nimetty 30.8.)
Sara Sirma HJK (nimetty 31.8.)

Poisjääneet:
Viivi Ollonqvist TPS
Linda Räisänen HJK
Pinja Lönnqvist EBK