Takaisin
20.8.2019 klo 10.51

U18-tytöt kokoontuu leirille Eerikkilään syyskuun alussa

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

U18-tyttöjen maajoukkue leireilee Eerikkilässä 1.-4. syyskuuta ja päävalmentaja Arttu Pitkäkangas on nimennyt ryhmänsä leirille.

Leiri on ensimmäinen tapahtuma joukkueella nykyisenä ikäluokkana. Edellisen kerran ryhmä oli koossa U17-tyttöjen EM-jatkokarsinnassa keväällä. Tosin muutoksiakin on melkoisesti.

- Kymmenen pelaajaa oli mukana kevään jatkokarsinnassa, mukana on lisäksi ihan uusia pelaajia ja sellaisia, jotka ovat olleet viimeksi mukana vähän kauemman aikaa sitten, Pitkäkangas selvittää.

- Nyt aloitamme valmistautumisen ja matka kohti ensi syksyn U19 EM-karsintaa. Tämä on todella hyvä aika katsastaa pelaajia ja on hienoa, että saamme leirille – kuten tulevillekin leireille – ison ryhmän eli 3+20 pelaajaa.

U18-tytöistä on toki mahdollisuus nousta jo tänä syksynä alkaviin U19-tyttöjen EM-karsintoihin ja kaksi pelaajaa on nytkin matkalla Sveitsiin vuotta vanhemman ikäluokan mukana.

- Pari pelaajaa on jo nyt U19-ikäluokan mukana ja toki muillekin on ovet avoinna myös sinne – jokunen jo varasijalla on ollutkin. Sivussa on myös joitain pitkäaikaisloukkaantuneita. Muutaman kohdalla ennuste on hyvä ja heitä odotetaan kuntoon syksyn aikana, muutamalla muulla paluu venyy ensi vuoden puolelle.

- Loukkaantumiset ovat aina ikäviä, mutta toisaalta tämä tilanne avaa nyt mahdollisuuksia katsastaa uusia pelaajia ja heille näyttöpaikkoja, Pitkäkangas toteaa.

Leirin ohjelmaan kuuluu myös ottelu JyPK:n Naisten Liigan joukkuetta vastaan, mutta ohjelmaan on kokonaisuutena tehty yksi muutos.

- Harjoittelemme ensin kaksi päivää ja pelaamme varmasti kovan ottelun kolmantena päivänä. Tässä on ero aiempaan, sillä vastaava leiri on yleensä päättynyt otteluun. Nyt meillä on neljäntenä leiripäivänä ottelun jälkeen vielä purkua, palautteen antamista pelaajille ja myös yksi harjoitus, Pitkäkangas kertoo.

Joukkue leirille:
Aino-Kaisa Kainulainen (mv) JyPK
Meri Hämäläinen (mv) TPS
Emilia Tuomela (mv) GBK
Daniela Sandås TPS
Suvihelmi Oksanen HFA Märsky
Inari Salo ONS
Inka Hiltunen PKKU
Ella Burton PK-35
Ruusu Kukkurainen FC Kuusysi (nimetty pelaajan Aino Jalonen, Ilves tilalle 31.8.)
Emmi Mäensivu VJS
Susanna Sipilä ONS
Minttu Ylikraka MuSa
Tiia Pohjanen ONS
Riikka Lilja JyPK
Niia Salminen JyPK
Helmi Halomo HJK
Noora Hämäläinen Ilves
Viivi Kiiski HJK
Ellen Strömborg TPS
Ria Karjalainen HFA Märsky
Elina Mankki HFA Märsky
Sophie Maidell HJK
Jennyfer Myllykoski SeMi