U18-tytöt hävisi vahvalle Norjalle

Etukäteen kovaksi mittariksi tiedetty Norja kaatoi Suomen Eerikkilässä maalein 3–0.

U18-tytöt (2004 ja myöhemmin syntyneet) kärsi tappion Norjalle vuoden viimeisessä maaottelussaan. Ensimmäinen puoliaika oli maaliton, mutta vieraat ratkaisivat ottelun toisella jaksolla.

Norja pääsi ensimmäisen vartin aikana muutamaan tekopaikkaan, muttei onnistunut aiheuttamaan todellista vaaraa Maija Kootan vartioimalle maalille. Suomella oli samaan aikaan haasteita hyökkäyskolmannekselle etenemisessä, ja monet hyökkäykset pysähtyivät keskikentällä.

Reilun puolen tunnin kohdalla vierasjoukkue sai kaksi hyvää maalipaikkaa, mutta Koota selvitti tilanteet kunnialla. 39. minuutilla pallo kävi Suomen tolpassa – tauolle mentiin Norjan hallinnasta huolimatta maalittomissa lukemissa.

Heti toisen jakson alkajaisiksi Norjan kulmapotku oli erittäin lähellä johtaa avausmaaliin. Vain hetkeä myöhemmin pallonmenetys Suomen rangaistusalueen edustalla antoi vieraille toisen sauman, mutta norjalaispelaajan viimeistely-yritys meni ohi maalin.

53. minuutilla Norjan työ palkittiin. Suomi ei onnistunut purkamaan palloa, ja vastustaja rankaisi laukomalla 16-alueen rajalta alakulmaan. Pikkuhelmarit oli lähellä tasoittaa välittömästi – norjalaisvahti venyi kuitenkin hyvään torjuntaan Liina Tervon hakiessa Suomen avausosumaa.

62. minuutilla Norjan kulmapotku tuotti tulosta ja vieraat siirtyivät kahden maalin johtoon. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Aada Liljeström otti hyvän torjunnan, kun Norja haki illan kolmattaan. 0–3-osuma tuli lopulta 77. minuutilla keskityksen mennessä Liljeströmin selän taakse oman puolustuksen kautta.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Suomi jahtasi kavennusmaalia, ja Matilda Kuusniemi-Fishwickin hyvä laukaus näytti jo uppoavan Norjan verkkoon, mutta pallo pomppasi ylärimasta yli. Myös Elin Rajala pääsi vielä yrittämään hyvästä paikasta – Norja piti kuitenkin maalinsa puhtaana aina ottelun loppuun asti.