Takaisin
9.6.2018 klo 13.42

U18-pojille tappio Baltic cupin päätösottelussa

Jaa:

Katso video

U18-poikien maajoukkue koki Baltic cupin päätösottelussa lauantaina 0-1-tappion Latvialle viime hetkillä tulleella rangaistuspotkumaalilla.

 

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta 86. minuutilla, kun Kristers Tobers viimeisteli kamppailun ainoan osuman rangaistuspotkusta. Pallo meni maaliin yläriman kautta.

Jo avausjaksolla oli Suomen onni, että maalilla pelannut Viljami Sinisalo oli hyvässä iskussa. Sinisalo torjui Birka Emilsin kaukolaukauksen yläkulmasta 18. minuutilla, ja 10 minuuttia myöhemmin hän tuli hyvin vastaan ja selvitti läpiajotilanteen. Puolen tunnin kohdalla Latvia oli jälleen pahanteossa, mutta Sinisalo venyi taas pallon tielle.

- Ne tilanteet mitkä tulivat, Viljami torjui hyvin. Viimeisillä minuuteilla molemmat odottelivat, että peli on päättymässä. Pitkää palloa ei saatu sitten purettua, ja hyökkääjää tultiin ilmeisesti selkään. Kai se pilkku ihan aiheesta tuli, Suomen päävalmentaja Kai Nyyssönen sanoi.

Avausjaksolla Suomelle tuli useita pallonmenetyksiä, joista Latvia pystyi luomaan tilanteita.

- Teimme liian paljon helppoja virheitä, mistä vastustaja pääsi iskemään vastaan. Hyvä muistutus taas teknisestä ja taktisesta osaamisesta.

Suomen paras paikka tuli toisella jaksolla. Jusif Alin laukaus kohti yläkulmaa näytti painuvan verkon perukoille 63. minuutilla, mutta Latvian maalivahti venyi komeaan torjuntaan.

Nyyssösen mielestä Latvia ansaitsi turnausvoittonsa. Toiseksi Baltic cupissa tuli Liettua ja kolmanneksi Suomi.

- Latvia oli tämän turnauksen paras joukkue. Heillä oli selkeästi parempia yksilöitä kuin muilla. Hyvä joukkue ja mielenkiintoisia pelaajia. Kamppailimme kuitenkin voitosta loppuun asti, se on aina hyvä merkki.

Suomi pelasi turnauksessa kolme ottelua. Latvian lisäksi U18-pojat hävisivät Liettualle, mutta Virosta tuli komea 3-0-voitto.

Latvia-Suomi 1-0 (0-0)
86. 1-0 Kristers Tobers rp.

Suomen kokoonpano:
12 Viljami Sinisalo
2 Tuomas Ollila -> 84. 3 Arttu Kotanen
4 Johannes Kytilä (C)
7 Jyri Kiuru
8 Jesper Karlsson -> 84. 17 Tomi Kult
9 Eetu Pellikka -> 70. 10 Niklas Jokelainen
11 Jusif Ali
13 Roope Huhtala -> 46. 5 Patrik Raitanen
14 Tariq Kazi
15 Terry Ablade
16 Jean-Claude Mabinbda

Vaihdossa:
1 Otto Huuhtanen 
6 Maximus Tainio
19 Veka Pyyny

Ei kokoonpanossa:
18 Selman El-Baset
20 Tommi Jäntti