Takaisin
19.11.2019 klo 17.25

U18-pojille niukka tappio Georgiaa vastaan

Jaa:

Ⓒ SPL

U18-poikien maajoukkue kärsi tiistaina kaksoismaaottelun toisessa osassa tappion Georgialle niukasti maalein 1-2 (1-0).

Suomi oli sunnuntaina kärsinyt Georgialle 0-2-tappion, mutta pääsi nyt alusta saakka peliin mukaan huomattavasti paremmin ja vauhtia riitti toiseen malliin.

Suomi siirtyi ottelussa johtoon reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun Sampo Ala viimeisteli johtomaalin Martin Salinin hyvästä esityöstä. Suomella oli tauon alla erinomainen paikka lisätä johtoaan, mutta Juho Kilo ei onnistunut rangaistuspotkusta.

- Se oli harmittavaa. Johdon tuplaaminen olisi voinut vaikuttaa lopputulokseen, mutta tällaista se on - aina ei mene sisään, päävalmentaja Erkka V. Lehtola totesi.

- Pitää kuitenkin olla tyytyväinen siihen, että olimme pelissä ihan eri tavalla mukana kuin sunnuntaina. Olimme liikkuvampia, terävämpiä, äänekkäämpiä ja parempia pallon kanssa.

Georgia käänsi pelin toisella jaksolla tasoittamalla ensin kulmapotkun jälkitilanteesta ja 2-1-osuma syntyi suoraan vapaapotkusta. Suomi haki lopussa vielä tiukasti tasoitusta, mutta Matti Peltolan tolppalaukausta ja Viljami Aittokosken paluupallosta yli maalin suuntautunutta laukausta lähemmäs Suomi ei päässyt.

- Siihen toisen jakson alkuun osui ainoa huonompi vaihe ja siinä Georgia pääsi myös tasoittamaan. Vähän molemmat takaiskut jäivät harmittamaan, tilanteet lähtivät oman sähläyksemme seurauksena. Saimme sitten vielä lopussa kuitenkin hyvän takaa-ajon aikaiseksi, mutta emme maalia, Lehtola kertasi.

Kaikkineen Suomen peli-ilme oli tiistaina positiivinen.

- Oikeastaan kaikki muu miellytti paitsi tulos. Tämä oli hyvä jalkapallo-ottelu ja pitää muistaa, että Georgia on hyvä joukkue.

Samoilla linjoilla Lehtolan kanssa oli myös Suomen joukkueen kapteeni Ville Koski.

- Esityksemme oli paljon pirteämpi kuin ensimmäisessä ottelussa, pallollinen peli kulki paremmin. Viimeisellä kolmanneksella olisimme kuitenkin voineet olla tehokkaampia. Tulos jäi harmittamaan varsinkin kun koko joukkue taisteli niin hyvin, Koski tiivisti Suomen esityksen.

Tiistain esitys nosti kaksoismaaottelun saldon kuitenkin selkeästi positiiviselle puolelle.

- Tämä pelasti paljon. Jos olisi tullut toinen samanlainen esitys kuin sunnuntaina, niin olisi ollut toisin. Nyt saimme alle hyvän maaottelun ja näimme oikeasti missä menemme, Lehtola sanoi.

- Välipäivänä kävimme myös hyvät keskustelut pelaajien kanssa - mietteitä menneestä kaudesta, tulevasta ja maajoukkueesta. Aika pikainen reissuhan tämä oli, mutta kyllä tästä eväitä jatkoon saatiin mukaan.

Georgia – Suomi 2-1 (0-1)
33. 0-1 Sampo Ala
53. 1-1
74. 2-1

Suomen kokoonpano:
12 Mathias Ahlblad FC Espoo
3 Joonas Lakkamäki MuSa
5 Ville Koski FC Honka (C)
6 Juho Kilo HSV >> 73. 14 Doni Arifi FC Honka
7 Samuel Anini Jr PKKU >> 77. 19 Viljami Aittokoski KuPS
11 Juho Ojanen SpVgg Greuther Fürth
13 Samuel Uusitalo FF Jaro >> 77. 2 Juho Lehtiranta HJK
15 Lassi Forss FC Lahti >> 46. 4 Juho Pietola Ilves
16 Roope Kantola FC Inter >> 63. 8 Matti Peltola HJK
17 Sampo Ala RoPS >> 63. 9 Eetu Rissanen KuPS
20 Martin Salin FC Honka >> 63. 18 Pauli Katajamäki FC Honka

Vaihdossa:
1 Matias Niemelä FC Espoo

Ei kokoonpanossa:
10 Pyry Lampinen FC Lahti