Takaisin
9.6.2019 klo 14.59

U18-pojille komea voitto Liettuasta

Jaa:

Ⓒ SPL
Katso video

U18-poikien maajoukkue päätti Virossa pelatun Baltic Cupin sunnuntaina 4-0 (2-0) -voittoon Liettuasta. Turnausvoitto karkasi kuitenkin niukasti Latvialle.

Suomi otti hallinnan ottelussa alusta saakka ja tulosta tuli jo kymmenen minuutin kohdalla. Pallo pelattiin pitkänä Liettuan rangaistusalueelle, jossa puolustus ei saanut sitä purettua ja Maximo Tolonen pääsi laukomaan Suomen johtoon.

Johtomaalin jälkeenkin peli pysyi Suomen hallussa. Viljami Sinisalo Suomen maalilla joutui kertaalleen venyttämään tosissaan kaukolaukaukseen, mutta muuten vaarallisimmat maalipaikat nähtiin Liettuan maalilla. Suomi tuplasi johtonsa pari minuuttia ennen taukoa, kun Kevin Larsson löysi tyhjään tilaan rangaistualueen vasemmalle laidalle nousseen Julius Perälän ja tämä sijoitti pallon maalivahdin jalkojen välistä verkkoon.

- Ensimmäinen jakso oli vähän pettymys. Ehkä hiukan odotettiin helppoa peliä ja se näkyy heti, kun tällä tasolla helppoja pelejä ei ole. Tauolla puhuttiin asiasta ja erittäin hyvin kaikki nostivatkin tasoaan toisella jaksolle. Hyvä tasainen toinen jakso, päävalmentaja Kai Nyyssönen kertasi.

Toinen jakso ehtikin vanhentua runsaat kymmenen minuuttia, kun pallo pelattiin rangaistusalueen sisällä Terry Abladelle. Liettuan puolustus raastoi Abladen kumoon ja pallo vietiin pilkulle, josta Tolonen pamautti varmasti iltapäivän toisen maalinsa.

Selvässä johtoasemassa Suomi ei nostanut jalkaa kaasulta, sillä tiedossa oli hyvin, että maaliero saattaa ratkaista turnausvoiton. Suomi onnistuikin maalinteossa vielä 83. minuutilla Robbie Azodon päästyä nopean vastahyökkäyksen päätteeksi ohjaamaan pallon alakulmaan ja Tamme Staadionin taululle lukemiksi 0-4. Paikkoja oli vielä lisäosumiinkin, mutta enempiä maaleja ei nähty.

Suomi kirjasi kolmesta ottelusta kaksi voittoa ja tasapelin maalierolla 6-0. Turnausvoiton vei kahden viime hetken Viroa vastaan tehdyn maalin ansiosta Latvia, joka päätyi tasapisteisiin Suomen kanssa, mutta vei ykköstilan paremman maalieronsa (8-1) ansiosta.

Vaikka turnausvoitto jäi saamatta, Nyyssönen oli kokonaisuuteen tyytyväinen.

- Meiltä kolme tasaista suoritusta ja nolla pysyi omassa päässä. Nyt teimme neljä maalia ja paikkoja oli jopa enempäänkin. Lopussa haettiin tosissaan maaleja, kun Latvia johti vain 1-0 ja turnausvoittoonkin oli mahdollisuus. Oli kiva nähdä kun 3-0-maalin jälkeenkin pallo haettiin suoraan verkosta ja vietiin juosten keskelle, Nyyssönen kiitteli.

- Tämä oli raskas turnaus ja muutokset ja loukkaantumiset vielä vaikuttivat, mutta aika tasaisesti pystyimme peliaikaa antamaan kaikille ja sitä kautta näyttöpaikan syksyä varten. Tämä oli myös ehdottomasti onnistunut turnaus ja siitä kiitos joka pelaajalle ja kaikille taustoille. Hyvillä mielin voimme mennä eteenpäin kohti syksyä.

Nyyssösen turnaukseen nostama kilpailuteema oli vahvasti esillä niin otteluissa kuin harjoituksissakin.

- Meillä oli joka tapahtumassa aina kaksi joukkuetta kilpailemassa keskenään, eikä kumpikaan halunnut hävitä. Hyvin pojat ostivat ajatuksen ja se toimi sen myötä mainiosti.

Ottelun parhaat palat pääset katsomaan artikkelikuvaa klikkaamalla.

Liettua - Suomi 0-4 (0-2)
10. 0-1 Maximo Tolonen
43. 0-2 Julius Perälä
57. 0-3 Tolonen rp.
83. 0-4 Robbie Azodo

Suomen kokoonpano:

1 Viljami Sinisalo Aston Villa FC >> 46. 12 Julius Schmid SpVgg Unterhaching

3 Julius Perälä Pallo-Iirot >> 83. 18 Joonatan Laine FC Honka

4 Noah Nurmi Esbjerg fB (C) >> 46. 5 Seth Saarinen HJK

8 Pyry Hannola FC Midtjylland

9 Terry Ablade Fulham FC >> 70. 13 Jeremiah Streng SJK

10 Maximo Tolonen SJK >> 84. 2 Patrik Raitanen Liverpool FC 

11 Arlind Sejdiu FC Honka >> 70. 17 Robbie Azodo FC Honka 

14 Tony Miettinen KuPS

16 Joel Laitinen PEPO

19 Janne-Pekka Laine Ilves

21 Kevin Larsson HIFK >> 70. 7 Axel Vidjeskog FF Jaro

 

Vaihdossa:

-

 

Ei kokoonpanossa:

6 Oskari Sallinen FC Groningen

15 Otto Ollikainen HJK

20 Julius Tauriainen HJK