Takaisin
25.2.2021 klo 18.32

U18-pojilla tiiviit kolme päivää Eerikkilässä

Jaa:

Joukkue pelaa lauantaina sisäisen harjoitusottelun.

U18-pojat (2003 ja myöhemmin syntyneet) kokoontui Eerikkilään tänään torstaina. Ikäluokka leireili edellisen kerran lokakuussa, eikä tapahtumia sen jälkeen ole ollut – U18-poikien EM-karsintaturnaus piti pelata lokakuun 2020 lopulla, mutta se peruttiin koronavirustilanteen takia.

Aivan kuin U19-pojissa, myös U18-poikien ryhmä muuttui merkittävästi viime viikkojen ja päivien aikana. HJK:n Elmo Henrikssonin, Kalle Walliuksen, Joose Mäkisen, Kai Meriluodon, Agon Sadikun ja Henri Salomaan lisäksi Topi Keskinen (MP), Onnipekka Pajula (TPS), Daniel Koskipalo (FC Lahti), Otso Koskinen (FC Honka), Kasperi Paananen (Bologna), Elias Salminen (KuPS) ja Otto Kemppainen (RoPS) joutuivat jäämään pois leiriltä altistumisten sekä vaivojen takia.

Kun jo aiemmin oli tiedossa, etteivät ulkomailla pelaavat Emmanuel Patut (VfL Wolfsburg), Nikolas Talo (FC Groningen), Marius Könkkölä (Genk) sekä Maksim Stjopin ja Leo Walta (FC Nordsjaelland) saa seuroistaan lupaa lähteä Suomeen, sai moni uusi pelaaja mahdollisuutensa. Yksi heistä on Ilves/2:n Noel Hasa.

– Tämä on ollut pitkään tavoitteenani, ja on hienoa päästä mukaan, helmikuun alussa 18 vuotta täyttänyt Hasa iloitsee.

– Minulla on mielestäni hyvä pelikäsitys, ja olen saanut johtavan roolin Ilves/2:n keskikentällä. Leirillä tavoitteenani on antaa hyviä näyttöjä ja saada paljon onnistumisia.

Päävalmentaja Peter Lundberg nimesi lopulliseen ryhmään kaikkiaan 28 pelaajaa, joista vain muutama oli mukana lokakuun leirillä.

– On mielenkiintoista nähdä heitä ja tutustua uusiin pelaajiin. Tavoitteemme on lokakuun EM-karsintaturnauksessa, johon on vielä aikaa, joten tässä vaiheessa on hyvä nähdä pelaajia laajalla rintamalla, Lundberg toteaa.

– Toivottavasti pääsemme lähempänä karsintoja pelaamaan maaotteluita. Tällä leirillä pyrimme viemään pelitapaamme eteenpäin ja saamaan pelaajat toisilleen tutuiksi. Leirin päättävässä sisäisessä pelissä kaikki saavat minuutteja sekä hyvän näyttöpaikan.

Lokakuun U19-poikien EM-karsintaturnaus käydään Puolassa, jossa Suomi taistelee kisapaikasta isäntämaan lisäksi Ukrainan sekä Maltan kanssa.

Joukkue leirillä:
Hemmo Riihimäki KPV
Eetu Huuhtanen Ilves
Jesse Nikki FC Honka
Miika Koskela AC Oulu
Oliver Pettersson EIF
Aleksi Arvela P-Iirot
Matias Kivikko FC Honka
Aron Valavaara FC Inter
Niklas Pyyhtiä FC Honka
Niilo Saarikivi FC Honka
Lasse Ikonen AC Oulu
Nestori Kekonen AC Oulu
Miro Turunen JIPPO
Aaro Nyholm KäPä
Niklas Leinonen FC KTP
Aapo Venermo FC Honka
Noel Hasa Ilves
Linus Rönnberg Ilves
Jasper Yrjas FC Inter
Jasper Samooja FC Honka
Max Silvonen FC Honka
Noa Lehtonen KPV
Oscar Wiklöf IFK Mariehamn
Eino-Iivari Pitkälä FC Jazz
Oiva Laaksonen FC Haka
Mohammed Bakkar FC Inter
Jaakko Björn JJK
Elmeri Supperi HJS


Ilveksen Noel Hasa on ensimmäistä kertaa maajoukkueen mukana.