U18-pojilla tappiollinen avaus

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi Baltic-cupin avausottelussaan isäntämaa Liettualle lukemin 1-2 (0-0).

Suomella oli ottelun alussa useampi hyvä sauma mennä ottelussa johtoon. Terry Ablade, Jyri Kiuru, Tariq Kazi ja Niklas Jokelainen pääsivät paikkoihin, joista paremmalla viimeistelyllä peli olisi ollut nopeasti taputeltu.

Liettua sai vapaapotkusta pallon Suomen maalin ylärimaan ensimmäisen puoliajan puolessa välissä, mutta muuten isäntien huippupaikat olivat avauspuolikkaalla vähissä.

Toinen puolikas alkoi Suomen kohdalta synkästi. Liettua meni johtoon maalinedustasählingin jälkeen ja komea veto paristakymmennestä metristä tuplasi isäntien johdon. Sen jälkeen Liettua vetäytyi ja keskittyi johtoasemansa suojelemiseen.

Suomi kavensi ottelun 87. minuutilla Jyri Kirun toimesta. Kiuru otti Tommi Jäntin keskityksen muutamassa metrissä haltuun ja sijoitti pallon varmasti verkkoon.

- Jälleen kerran voi todeta sen, että omista paikoista pitää maalit tehdä. Lähtökohtiin nähden tämä oli ihan positiivinen esitys. Pojat tekivät kentällä paljon niitä asioita, joista olimme etukäteen puhuneet, maajoukkuevalmentaja Kai Nyyssönen pohti.

- Siitä olen ylpeä, että joukkue taisteli loppuun asti. Liettuan passiivisuus toisella puoliajalla harmittaa, mutta toisaalta sen ymmärtää. He vain pyrkivät suojelemaan johtoasemaansa, Nyyssönen mietti.

Suomen pelit jatkuvat jo torstaina päivällä Viroa vastaan. Viro hävisi avausottelussaan Latvialle 0-3.

- Varmasti ärsyyntynyt joukkue tulee vastaan, Nyyssönen arvioi.

Suomen joukkueeseen on luvassa muutoksia, eli keskiviikkona vähemmälle peliajalla jääneet pelaajat saavat torstaina enemmän vastuuta. Liettua vastaan loukkaantuneen Maximus Tainion tilannetta seurataan. Viro-peli jää häneltä ainakin väliin.

Liettua-Suomi 2-1 (0-0)
50. 1-0 Jonas Bickus
56. 2-0 Matias Vareika
88. 2-1 Jyri Kiuru