Takaisin
17.11.2019 klo 14.36

U18-pojat tappioon Georgialle loppuhetkien maaleilla

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

U18-poikien maajoukkue kärsi sunnuntaina Tbilissä pelatussa kaksoismaaottelun avausosassa 0-2-tappion Georgialle kahdella loppuminuuttien osumalla.

Georgia tuli otteluun vahvemmin ja hallitsi kauttaaltaan ensimmäistä jaksoa. Suomi ei saanut omaa peliään kunnolla käyntiin ja oli vastaanottavana osapuolena. Tauolle mentiin kuitenkin maalittomissa tasalukemissa.

- Olimme liian pitkiä aikoja ilman palloa ja liian kaukana pallosta. Oma hyökkäyspelimme oli kautta linjan aika vaatimatonta, hyökkäykset olivat liian lyhyitä, emmekä päässeet lainkaan maalipaikoille. Pelitapahtumiin nähden 0-0-numeroissa pääsy tauolle oli hyvä tilanne, päävalmentaja Erkka V. Lehtola kertasi.

Toiselle jaksolle Suomi tuli kuitenkin vahvemmin ja pääsi selvästi paremmin peliin mukaan. Georgialla puolestaan alkoi paras vauhti hiipua ja maalipaikat olivat kortilla molemmissa päissä. Loppuminuuteilla Georgia pääsi kuitenkin iskemään. Hiukan lepsun puolustamisen jälkeen georgialaispelaajaa rikottiin rangaistusalueella ja Tornike Morchiladze pamautti pilkulta johtomaalin.

Aivan loppusekunneilla Georgia pääsi vielä kaunistelemaan voittolukemia ja näin taululle jäi tulokseksi 2-0.

- Kun oma peli ei oikein kulje, niin pitäisi pystyä raapimaan edes se 0-0. Nyt se rankkariin johtanut tilanne jäi kyllä harmittamaan, siinä oli meiltä heikkoa puolustamista ja sitten rike väärään aikaan väärässä paikassa, Lehtola harmitteli.

Ottelussa nähtiin myös yksi maajoukkuedebyytti, kun Joonas Lakkamäki tuli tauolle kentälle.

Vasta lauantaina Georgiaan matkannut Suomi pääsee hakemaan revanssia isännistä tiistaina. Matka ei toivottavasti paina enää ja tuntumaa jokaisella pelaajalla ainakin on, sillä kaikki kenttäpelaajat pelasivat sunnuntaina.

- On selvää, että ylihuomiseksi meidän pitää parantaa reilusti. Oman hyökkäyspelin kehittämisen kautta ennen kaikkea lähdetään ja samalla puolustamiseenkin tulee varmasti parannusta. Meidän on myös pystyttävä pitämään palloa enemmän kuin tänään, Lehtola naulasi teesit tiistaille.

Georgia – Suomi 2-0 (0-0)
87. 1-0 Tornike Morchiladze (rp.)
90+3. 2-0 Dimitri Pachulia

Suomen kokoonpano:
1 Matias Niemelä FC Espoo
15 Lassi Forss FC Lahti
2 Juho Lehtiranta HJK >> 46. 3 Joonas Lakkamäki MuSa
5 Ville Koski FC Honka >> 80. 13 Samuel Uusitalo FF Jaro
4 Juho Pietola Ilves
8 Matti Peltola HJK >> 80. 16 Roope Kantola FC Inter
14 Doni Arifi FC Honka >> 64. 10 Pyry Lampinen FC Lahti
19 Viljami Aittokoski KuPS >> 46. 7 Samuel Anini Jr PKKU
9 Eetu Rissanen KuPS >> 64. 6 Juho Kilo HSV
20 Martin Salin FC Honka >> 64. 17 Sampo Ala RoPS
18 Pauli Katajamäki FC Honka >> 64. 11 Juho Ojanen SpVgg Greuther Fürth

Vaihdossa:
12 Mathias Ahlblad FC Espoo