Takaisin
26.9.2020 klo 13.19

U18-pojat nimetty lokakuun Eerikkilän leirille

Jaa:

U18-poikien maajoukkue leireilee Eerikkilässä kolmen päivän ajan 11.-13. lokakuuta. Päävalmentaja Peter Lundberg on nimennyt ryhmän leirille.

Joukkue on sikäli harvinainen poikkeus, että alla on maaotteluita tältä vuodelta tammikuun Minskin turnauksesta, mutta sen jälkeen lokakuun tapahtuma on ensimmäinen ja samalla ensi kerta, kun Lundberg on joukkueen päävalmentajan tehtävissä.

- Tämä on minulle ensimmäinen kokoontuminen joukkueen kanssa. Olin mukana ”tarkkailemassa” Erkan taustalla joukkuetta Minskissä ja siitä oli paljon hyötyä sen suhteen, että opin tuntemaan pelaajia ja näin heidät tositoimissa neljässä ottelussa, Lundberg kertaa.

Kevään EM-jatkokarsinta ensin siirtyi ja sen jälkeen peruttiin kokonaan, mikä oli luonnollisesti mainiosti viime syksyn karsinnoissa esiintyneelle joukkueelle pettymys. 

- Todella ikävää joukkueelle, ettei jatkokarsintaa päästy pelaamaan, kun sinne paikka oli hienosti pelattu.

- Nyt katsomme kuitenkin eteenpäin. Odotan pelaajien tapaamista innolla, monet heistä tapaan nyt ensi kertaa. Olen seurannut 50-60 pelaajaa tästä ikäluokasta ja saanut todella paljon apua [kakkosvalmentaja] Teemu Eskolalta, aluevalmentajilta ja myös valmentajilta seuroissa. Yhteydenpito on toiminut hyvin ja tuntuu siltä, että meillä on koossa mielenkiintoinen ryhmä kolmen päivän ajan Eerikkilässä, uskoo Lundberg.

Tavoitteet leirin suhteen ovat selkeät, eivätkä rajoitu Lundbergin mukaan ainoastaan pelillisiin asioihin.

- Kuten yleensäkin, teemme töitä oman pelitapamme suhteen niin puolustuksessa, hyökkäyksessä kuin erikoistilanteissakin. Sen lisäksi on tärkeää asettaa selkeät säännöt ja arvot sille, kuinka toimimme yhdessä joukkueena ja sille millaisen kuvan annamme itsestämme kentällä ja sen ulkopuolella.

Kokoontuminen pitkän tauon jälkeen on kaikin puolin tervetullut asia ja sitä ennen kaikkea pelaajien kannalta.

- Suurin osa pelaajista on ollut mukana aiemmin, mutta joukossa on myös muutama debytantti. Tässä ryhmässä on paljon potentiaalia ja edessä on nyt taas yksi mahdollisuus auttaa pelaajia eteenpäin urallaan, Lundberg korostaa.

Pelaajat leirille:
Mathias Ahlblad (mv) HJK
Jaakko Björn JJK (nimetty Niklas Pyyhtiä TPS tilalle 8.10.)
Kirill Bullat RoPS (nimetty Onnipekka Pajula TPS tilalle 8.10.)
Denis Cukici HJK
Eetu Huuhtanen (mv) Ilves
Lasse Ikonen AC Oulu
Otto Kemppainen RoPS
Topi Keskinen MP (nimetty Casper Terho HJK tilalle 5.10.)
Matias Kivikko FC Honka
Otso Koskinen FC Honka
Noa Lehtonen KPV
Niklas Leinonen KTP
Joose Mäkinen HJK
Jesse Nikki FC Honka
Oliver Pettersson EPS
Hemmo Riihimäki (mv) KuPS
Niilo Saarikivi FC Honka
Agon Sadiku HJK
Henri Salomaa HJK
Max Silvonen FC Honka
Maksim Stjopin Ilves
Kalle Wallius HJK
Jasper Yrjas FC Inter (nimetty Kai Meriluoto HJK tilalle 5.10.)