Takaisin
18.5.2021 klo 17.00

U18-pojat nimetty kesäkuun alun maajoukkueleirille

Jaa:

Ⓒ SPL / Juha Tamminen

Joukkue jatkaa valmistautumista lokakuun U19-EM-karsintoihin. Puolassa pelattavassa karsintaturnauksessa Suomen vastaan asettuu isäntämaan lisäksi Ukraina sekä Malta.

U18-pojat (2003 ja myöhemmin syntyneet) leireilee Eerikkilässä 1.–3. kesäkuuta. Joukkueen edellinen maajoukkueleiri järjestettiin Eerikkilässä helmikuun lopulla, ja koronavirustilanne muokkasi ryhmää merkittävästi. Kesäkuun tapahtumaan päävalmentaja Peter Lundberg saa monta pelaajaa, jotka eivät voineet osallistua leirille edelliskerralla.

Niklas Pyyhtiä ja Miika Koskela valittiin Pikkuhuuhkajien maaotteluihin, ja olemme luonnollisesti todella iloisia heidän puolestaan. Leo Walta ja Maksim Stjopin eivät valitettavasti pääse tulemaan FC Norsjaellandista, ja muun muassa FC Groningenin Nikolas Talo on loukkaantuneena. Noin muuten pelaajat olivat hyvin saatavilla, Lundberg kertoo.

Helmikuun leirille ei osallistunut yhtään pelaajaa ulkomailta, mutta kesäkuussa Emmanuel Patut’n, Kasper Paanasen sekä Marius Könkkölän on määrä matkustaa Eerikkilään.

Moni nimetty pelaaja on tullut kevään aikana tutuksi Veikkausliigan sekä Ykkösen seuraajille. Lundberg iloitsee nuorten saamasta vastuusta kahdella ylimmällä sarjatasolla ja toteaa laskeneensa, että parisen kymmentä 2003 syntynyttä pelaajaa on päässyt kentälle ensimmäisillä kierroksilla.

– Tilanne on varsin hyvä tässä vaiheessa kautta. Mielestäni moni heistä on pelannut hyvin, ja olen seurannut pelejä tyytyväisenä.

Yksi Veikkausliigan alkukauden suurimmista onnistujista on ollut HJK:n Casper Terho. Terho debytoi liigassa jo viime kaudella, mutta harvempi odotti nuorukaisen nousevan suureen rooliin vielä tänä kesänä. Alku on kuitenkin ollut loistava – Terho viimeisteli ensimmäisen liigamaalinsa tultuaan vaihdosta kentälle heti avauskierroksella.

Terho palkittiin avauskokoonpanon paikalla Ilvestä vastaan, ja tuloksena oli upea maali. Vastuu ja onnistumiset eivät varsinaisesti ole yllättäneet Terhoa, vaikka viime kausi kuluikin pitkälti reservijoukkueessa.

– Olen tehnyt paljon hommia, ja siitä on tullut tosi hyvät fiilikset, kun olen päässyt liigajoukkueen mukaan. Kova työ palkitaan ja se jatkuu, Terho sanoo.

– Tuntuu tosi hyvältä palata maajoukkueen mukaan. Loukkaantumisten ja koronan takia siitä on kulunut pitkä aika, kun olin viimeksi mukana. Tunnen joukkueesta oikeastaan kaikki pelaajat, ja on kiva, että meiltä valittiin niin paljon pelaajia. Huomaa, että Klubissa tehdään asioita hyvin.

Kesäkuun leiri on varsin lyhyt, mutta valmennus on asettanut selkeät tavoitteet. Lundbergin mukaan leirillä käydään läpi joukkueen pelitapaa sekä toimintakulttuuria ja pelataan harjoitusottelu U17-poikia vastaan.

– EM-karsinnat lähestyvät, ja tämän jälkeen on edessä vain yksi tapahtuma. Kaikki joukkueen yhteinen aika on tärkeää, ja tämä leiri on merkittävä osa valmistautumistamme.

HUOM! Terho nimettiin alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen 24.5.

Joukkue leirille:
Hemmo Riihimäki (mv) KPV
Eetu Huuhtanen (mv) Ilves
Elmo Henriksson (mv) HJK
Kalle Wallius HJK
Jesse Nikki FC Honka
Oliver Pettersson EIF
Elias Salminen KuPS
Joose Mäkinen HJK
Otto Kemppainen RoPS
Daniel Koskipalo FC Lahti (nimetty Matias Kivikko FC Honka tilalle 26.5.)
Elias Collin KäPa
Aapo Venermo FC Honka (nimetty Emmanuel Patut VfL Wolfsburg tilalle 24.5.)
Niilo Saarikivi FC Honka
Lasse Ikonen AC Oulu
Linus Rönnberg Ilves (nimetty Kasper Paananen Bologna tilalle 24.5.)
Otso Koskinen FC Honka
Niklas Leinonen FC KTP
Henri Salomaa HJK
Noel Hasa Ilves
Marius Könkkölä KRC Genk
Jasper Yrjas FC Inter (nimetty Casper Terho HJK tilalle 24.5.)
Agon Sadiku HJK
Kai Meriluoto HJK