Takaisin
7.6.2019 klo 18.21

U18-pojat maalittomaan tasapeliin Latvian kanssa

Jaa:

Torstaina Viron voittanut Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue pelasi perjantaina Baltic Cupissa 0-0 -tasapelin Latvian kanssa.

Olosuhteet Vörussa olivat todella helteiset. Lämpöä oli reilut 30 astetta, joten ei ihme, että ottelun parhaat maalipaikat tulivat jo ensimmäisellä puoliajalla.

Suomella oli pari huipputonttia. Niistä ensimmäinen tuli Jeremiah Strengille ja toinen Patrik Raitasen sekä Robbie Azodon näyttävän alustuksen jälkeen Julius Tauriaiselle. Etenkin Tauriaisen yritys oli todella lähellä, mutta nosto meni hieman yli Latvian maalin.

Latviallakin pari hyvää maalipaikkaa ottelussa oli, mutta Suomen puolustus hoiti ne tyylillä.

- Nyt on kaksi ottelua alla ja molemmissa puolustuksella nollapeli. Siihen pitää olla tyytyväinen, maajoukkuevalmentaja Kai Nyyssönen totesi.

- Pienellä huolellisuudella hyökkäyspäässä olisimme voineet maaleja tehdä, mutta näin tällä kertaa. Ihan kohtuullinen esitys, etenkin olosuhteet huomioon ottaen, Nyyssönen sanoi.

Lauantaina Baltic Cupissa on välipäivä ja Suomi päättää turnauksen sunnuntaina Liettuaa vastaan. Tuota peliä ajatellen Suomella on kokoonpanon suhteen omat haasteensa, sillä liikaa pelaajia ei joukkueessa tällä hetkellä ole.

Viroa vastaan loukkaantuneet Oskari Sallinen ja Terry Ablade ovat varmuudella sivussa. Kuumeesta kärsineen Joel Laitisen pelikunto on vielä arvoitus. HJK:n Julius Tauriainen ja Otto Ollikainen suuntaavat seurajoukkueensa kanssa Norjaan eivätkä ole enää päätöspelissä käytettävissä.

- Onneksi saimme eilen Kevin Larssonin pikahälytyksellä mukaan. Siitä iso kiitos taustoistamme Sairasen Villelle ja Meriläisen Janille, Nyyssönen totesi.

Suomi-Latvia 0-0

Suomen kokoonpano
12 Julius Schmid SpVgg Unterhaching
2 Patrik Raitanen Liverpool FC 
4 Noah Nurmi Esbjerg fB
7 Axel Vidjeskog FF Jaro -> 61. 11 Arlind Sejdiu FC Honka 
13 Jeremiah Streng SJK
14 Tony Miettinen KuPS
15 Otto Ollikainen HJK -> 61. 8 Pyry Hannola FC Midtjylland
17 Robbie Azodo FC Honka -> 78. 21 Kevin Larsson HIFK
18 Joonatan Laine FC Honka -> 78. 3 Julius Perälä Pallo-Iirot 
19 Janne-Pekka Laine Ilves
20 Julius Tauriainen HJK -> 45. 10 Maximo Tolonen SJK