Takaisin
20.9.2018 klo 13.56

U18-pojat jälleen tasapeliin Valko-Venäjän kanssa

Jaa:

Ⓒ SPL
Katso video

U18-pojat (2001) pelasivat Valko-Venäjän kanssa tuplamaaottelun toisessakin osassa 2-2-tasapelin. Suomen maalit laukoi rangaistuspilkulta Elias Mastokangas.

Suomi hyökkäsi joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa tiistaina ajoittain varsin näyttävästikin ja loi useita maalipaikkoja. Torstaina pelin taso ei noussut aivan samalle tasolle. Suomi ei saanut tarpeeksi pitkiä syöttöketjuja ja peli oli ajoittain liian hidasta.

 

Vieraat pääsivät johtoon 11. minuutilla. Hyökkäys lähti Suomen puolustusalueen harhasyötöstä, jonka jälkeen peli eteni vasemmalta. Oivaltava syöttö löysi 16-alueelta Maksim Latyshin, joka laukoi voimalla etualakulmaan. Muun muassa Arlind Sejdiu pääsi hätyyttelemään vastustajan maalia ensimmäisellä puoliajalla muutaman kerran, mutta tuloksetta.

 

- Pelimme ei ollut ihan sitä mitä odotimme. Teimme virheitä avaamisessa ja vastustaja pääsi iskemään vastaan. Tekninen suorittamisemme oli vaikeaa, teimme liikaa helppoja virheitä, päävalmentaja Kai Nyyssönen kertasi.

 

Latysh karkasi vajaan tunnin kohdalla vasemmalta ja syötti matalana maalille. Ivan Kaloshkin viimeisteli 2-0-lukemat yläkulmaan.

 

Molemmille joukkueille sattui virheitä ja tilanne eli päästä päähän, mutta todella vaaralliset maalipaikat jäivät kuitenkin vähiin. 87. minuutilla Sejdiu murtautui vahvasti 16-alueelle vasemmalta ja häntä rikottiin. Pallo vietiin rangaistuspilkulle ja sen laukoi sisään Elias Mastokangas.

 

Suomalaiset eivät tyytyneet kavennukseen. Kapteeni Pyry Hannola antoi 90. minuutilla sivuvapaapotkun oikealta. Toppari Selman El Basetia rikottiin tilanteessa ja pallo vietiin uudelleen 11-metriin. Mastokangas käveli taas pallon taakse ja laukoi 2-2-tasoituksen oikeaan alakulmaan maalivahdin aavistaessa vasemmalle. 

 

Lisäosumia ei nähty, joten kamppailu päättyi tiistain tapaan 2-2. 

 

- Todella iso hatunnosto siitä, miten pelaajat taistelivat viimeisen vartin. Olisimme voineet vaikka voittaa, jos olisi ollut hieman onnea mukana lopussa. Pelit kannattaa aina pelata loppuun. On todella hyvä piirre, ettei suostu häviämään. Pelaajamme laittoivat itsensä likoon ja maalithan voivat tulla lyhessäkin ajassa, Nyyssönen kehui.

 

- Vaihdot toivat meille lisää energiaa loppuun ja laitoimme palloa vähän isompana vastustajan selustaan. Sejdiulla riitti hyvin voimaa ajaa ohi ja siitä saimme rankkarinkin. Elias puolestaan viimeisteli todella hyvin. Maalit olivat täysin ansaittuja.

 

Torstaina nähtiin kaksi debytanttia, kun maalivahti Aleksi Honka-Hallila ja keskikenttäpelaaja Rasmus Degerman pelasivat ensimmäistä kertaa Suomen paidassa. Yhteensä tuplamaaottelussa nähtiin peräti seitsemän ensikertalaista.

 

- Pelaajiemme seurajoukkuekirjo on vielä aika iso, osa pelaa nuorten ja osa aikuisten sarjoja. Tuleva vuosi on heille tärkeä. Toivottavasti he tekevät hyviä ratkaisuja ja pääsevät urillaan eteenpäin. Tässä vaiheessa on tärkeää olla hyvässä ympäristössä ja pelata säännöllisesti. 

 

 

Suomi-Valko-Venäjä 2-2 (0-1)

11’ 0-1 Maksim Latysh

54’ 0-2 Ivan Kaloshkin

87’ 1-2 Elias Mastokangas rp.
90’ 2-2 Elias Mastokangas rp.

 

Suomen kokoonpano:

12 Aleksi Honka-Hallila 

3 Julius Perälä ->> 65. 2 Rasmus Viitanen 

4 Matias Rale 

5 Selman El Baset 

7 Arlind Sejdiu 

10 Rasmus Degerman ->> 64. 8 Robbie Malolo  

11 Pyry Hannola (C)

13 Janne-Pekka Laine ->> 65. 18 Robbie Azodo  

14 Anttoni Huttunen ->> 74. 9 Emil Jääskeläinen 

15 David George ->> 46. 17 Elias Mastokangas  

16 Joel Laitinen 

 

Vaihdossa:

1 Julius Schmid 

 

Ei kokoonpanossa:

Oskari Sallinen