U18-pojat avasivat Baltic Cupin komealla voitolla

Suomen alle 18-vuotiaat (1.1.1999) pojat avasivat Baltic Cupin Valkeakosken Tehtaan kentällä 4-0 -voitolla Latviasta.

Kaksi kahden maalin miestä

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Suomen hallintaa, mutta avausmaalia jouduttiin odottamaan 31. minuutille asti. Tuolloin Serge Atakayi nappasi pystypallon kiinni juuri ennen päätyrajaa ja syötti Marcus Forssin maalintekoon.

Huippupaikat olivat muuten ensimmäisellä puoliajalla kortilla, kun Suomen lukuisat kulmapotkut eivät tuottaneet tulosta. Latvia pääsi pari kertaa vaaralliseen vetopaikkaan, mutta Johannes Luukkanen oli tolppien välissä tarkkana.

Toisen puoliajan alun Latvia tuli peliin pirteästi ja pystyi jo paremmin luomaan painetta Suomen päätyyn.

Suomen Valtteri Vesiaho pääsi 54. minuutilla laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta laukaus suuntautui niukasti yli. Saku Ylätupa haistoi 64. minuutilla pitkän pystypallon ja pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Latvian Daniils Isacenko veti lopulta pidemmän korren.

Suomen toinen maali tuli komealla vapaapotkulla ottelun 70. minuutilla. Forss asettui pallon taakse ja upotti pallon muurin yli etuyläkulmaan.

Forss oli mukana myös Suomen kolmannessa maalissa kahdeksan minuuttia myöhemmin. Hyvä syöttö tavoitti Nikolas Sairan, joka viimeisteli varmasti alakulmaan.

Maalijuhlat jatkuivat jo muutaman minuutin päästä, kun Saira viimeisteli toisen maalinsa. Hyvän syötön antoi Ylätupa.

Aivan pelin loppuhetkillä Suomi koki ikävän takaiskun, kun kapteeni Ylätupa loukkaantui ja joutui jättämään kentän.

- Kokonaisuutena peliin voi olla tyytyväinen. Siinä oli paljon hyviä juttuja, maajoukkuevalmentaja Kimmo Lipponen kiitteli.

Jossain määrin Suomen pelaamisessa näkyi se, että kaikki pelaajat eivät ole vielä kovin pitkään pelanneet yhdessä.

- Hieman kun olisi ollut ensimmäisellä puoliajalla ollut malttia, niin olisimme pystyneet tekemään jo siinä enemmän maaleja, Lipponen huomautti.

Suomen ottelut Baltic-cupissa jatkuvat Tehtaan kentällä torstaina kello 18.30 Liettuaa vastaan. Liettua pelasi keskiviikkona 1-1 -tasapelin Viron kanssa.

Latvia-Suomi 0-4 (0-1)

31. min 0-1 Marcus Forss
    70. min 0-2 Marcus Forss
    78. min 0-3 Nikolas Saira
    81. min 0-4 Nikolas Saira