Takaisin
19.2.2020 klo 23.35

U18-poikien tie kohti EM-karsintoja alkaa – Peter Lundberg tarttunut toimeen

Jaa:

Ⓒ SPL

U18-poikien maajoukkue leireilee kolmen päivän ajan Eerikkilässä kuluvalla viikolla – ensi kertaa Peter Lundbergin johdolla.

Vuodenvaihteessa maajoukkuevalmentajan tehtäviin tarttunut Lundberg oli mukana jo vuotta nuoremman ikäluokan Minskin turnauksessa tammikuussa, mutta vetää nyt ensimmäistä leiriään oman vastuujoukkueensa peräsimessä.

- Hyvin on lähtenyt käyntiin ja on ollut hienoa nähdä kaikki pelaajat ihan livenä. Totta kai olen katsonut paljon otteluita ja nauhoja, mutta on ihan eri asia nähdä pelaajat itse paikan päällä harjoituksissa, Lundberg sanoo.

Kolmipäiväisen leirin tahti on tiivis harjoituksineen ja palavereineen.

- Pelaamme päätöspäivänä vielä sisäisen ottelun. Nyt on ollut todella tärkeää päästä tutustumaan pelaajiin niin harjoituksissa kuin eri palavereissakin.

Ikäluokan EM-karsinnat alkavat syksyllä ja tämä leiri on ollut tavallaan lähtölaukaus sille ja samalla ”Lundis” on saanut käytännön tuntumaa maajoukkuevalmennukseen.

- Tästä lähtee matka kohti karsintaa ja jokainen yhteinen päivä pitää käyttää tehokkaasti hyväksi. Se on varmasti suurin ero seuravalmennukseen, että pelaajia ei tosiaankaan näe joka päivä. On todella tärkeää, että saamme irti yhteisestä ajasta mahdollisimman paljon. Jokainen hetki merkitsee.

Lundberg kuuluu siihen harvalukuiseen valmentajajoukkoon, jolla on kaapissa Suomen mestaruus valmentajana. IFK Mariehamn vei Lundbergin johdolla monien yllätykseksi mestaruuden nimiinsä kaudella 2016.

Tämä tiedetään, mutta mistä Lundbergin tie poikien maajoukkueen peräsimeen on kulkenut?

- Olen syntynyt ja kasvanut ja saanut myös jalkapallo-oppini Ahvenanmaalla. Tie vei sitten melkein kymmeneksi vuodeksi Ruotsiin, jossa sekä pelasin että myös opiskelin ja valmistuin opettajaksi, Lundberg kertaa mennyttä.

- Palasin sitten Ahvenanmaalle ja IFK Mariehamniin. Aika pian siirryin valmentajaksi ja olin ensin neljä vuotta kakkosvalmentajana ja sen jälkeen neljä vuotta päävalmentajana – ja nyt sitten täällä.

Millä mielin joukkue muuten on leirillä? Katso Juho Kilon ja Tony Miettisen tunnelmia leiriltä ja omista seurajoukkueistaan Huuhkaja-TV:stä >>.