Takaisin
18.8.2020 klo 15.14

U17-tyttöjen maajoukkue leireilee Eerikkilässä syyskuun alussa

Jaa:

Ⓒ SPL

U17-tyttöjen maajoukkue kokoontuu leirille Eerikkilään maanantaina 31.8. ja leiri jatkuu aina lauantaihin 5.9. saakka.

Kyseessä on syksyn ensimmäinen nuorten maajoukkueitten leiri ja ikäluokalle ensimmäinen yhteinen kokoontuminen sitten helmikuun leirin. Päävalmentaja Marko Salorannan mukaan ikäluokan vuodesta tuleekin koronatilanteen myötä harvinaisen rikkonainen.

- Tämä on todella hyvä ikäluokka ja on kova isku, kun nyt syksyllä karsinnat jäävät pelaamatta ja samoin tälle leirille suunnitellut Tanska-ottelut. Kaikkiaan 12 maaottelua jää nyt tänä vuonna meiltä pelaamatta, Saloranta laskee.

- Hyvä joka tapauksessa, että saadaan tämä leiri nyt tähän. Tämä on arvokas tapahtuma ja kun Tanska-ottelut jäivät pois, niin pyrimme pelaamaan kuitenkin kaksi ottelua. Kansallisessa Liigassa on kierros viikonloppuna, joten sieltä emme valitettavasti vastustajaa saa. Kohtaamme näillä näkymin HFA:n ja jonkun poikien joukkueen.

Salorannan mukaan ryhmän nimeäminen oli jopa poikkeuksellisen vaikeaa. Mukana on 23 pelaajaa, mikä on kahdeksan vähemmän kuin helmikuun leirillä.

- Tosi hyviä pelaajia jää nyt ryhmästä ulos. Olemme lisäksi jättäneet kaikki loukkaantumisten jälkeen paluuta tekevät pelaajat varmuudeksi pois. Tässä on oikein korostuneesti nyt painotettu sitä, että kukaan ei tule leirille liian aikaisin toipumisen jälkeen.

Yksi ensikertalainenkin ryhmässä on eli maalivahti Vivi Granlund. Kaikki muut pelaajat ovat olleet ainakin jossain maajoukkuetapahtumassa aiemmin.

Ajat ovat edelleen epävarmoja, mutta Saloranta näkee, että ainoa mahdollisuus on lähteä siitä, että karsinnat pelataan tämänhetkisen suunnitelman mukaan kokonaisuudessaan keväällä.

- Kaikki valmistautuminen tähtää siihen ja toivotaan, että nämä kotimaan leirit nyt pystytään kuitenkin pitämään suunnitellusti. On tosi harmi, että ottelut jäävät väliin syksyltä, mutta toisaalta siirtäminen oli ihan oikea päätös UEFA:lta tässä tilanteessa.

U17-tyttöjen maajoukkue leirille:
Nanna Leivonen (mv) JyPK
Kerttu Karresmaa (mv) FC Wimma
Vivi Granlund (mv) IK Myran
Sara Haapala HJS
Selja Leiwo TPS
Senni Kaikkola FC Honka
Elsi Vesterinen EPS
Jasmin Mansaray HJK
Sara Ikonen ONS
Veera Keto HFA Märsky
Daniela Tolonen HJK
Sofia Määttä P-Iirot
Peppi Kontturi HJK
Inka Sarjanoja ONS
Neela Antikainen HJK
Matilda Kuusniemi Fishwick HFA Märsky
Elin Rajala VIFK
Milla Lehtomaa HJS
Moona Laine Ilves
Oona Sevenius PK-35 Vantaa
Lotta Lindström HyPS
Patricia Bohui Ilves
Ada Eronen FC Honka