Takaisin
14.10.2021 klo 17.01

U17-tyttöjen karsintakenraali sujui voitokkaasti – ”Leiri oli toistaiseksi kenties paras tämän ikäluokan kanssa”

Jaa:

Suomi matkaa marraskuussa EM-karsintaturnaukseen Portugaliin. Lohkon kolmesta jatkokarsintapaikasta Pikkuhelmareiden kanssa taistelevat emäntämaan lisäksi Bosnia-Hertsegovina sekä Saksa. Palloliitto pyrkii hankkimaan oikeudet otteluiden striimaamiseen.

U17-tytöt (2005 ja myöhemmin syntyneet) päätti Eerikkilän leirinsä tänään torstaina. Eilen Suomi pelasi viimeisen ottelunsa ennen EM-karsintoja – HFA Märsky kaatui Julia Schalinin, Aura Nyholmin ja Nanna Savolaisen maaleilla lukemin 3–0.

– Saimme pelistä irti paljon sitä, mitä halusimme. Meillä oli laatupaikkoja useampaankin maaliin, ja puolustaminen sujui hyvin. Prässissämme on pientä viilaamista, vaikka teimme prässäämisen jälkeen kaksi maalia. Yksi maaleista tuli erikoistilanteesta, päävalmentaja Marko Saloranta kertoo.

– HFA:n maalivahti Ellan Arpiainen pelasi tosi hyvän matsin ja esti isommat numerot. HFA tarjosi meille hyvän vastuksen, vaikka heiltä puuttui muutama pelaaja runkopelaaja flunssan takia.

Päävalmentaja oli harjoitusottelun lisäksi tyytyväinen koko leirin antiin.

– Pelin lisäksi harjoitukset menivät tosi hyvin, ja leiri oli toistaiseksi kenties paras tämän ikäluokan kanssa. Ensikertalaiset pääsivät joukkueeseen sisään mainiosti – he tulivat rohkeasti mukaan ensimmäisistä treeneistä asti ja uskalsivat heti ottaa roolia, Saloranta kehuu.

– Fakta on se, että meillä on tässä ikäluokassa tosi kova kilpailu. Tämänkin leirin ulkopuolelle jäi tosi hyviä pelaajia. Karsintoja silmällä pitäen kilpailu vain kovenee, kun voimme ottaa mukaan kaksi pelaajaa vähemmän kuin tälle leirille.

Karsinnat alkavat Suomen osalta 8. marraskuuta, ja joukkue kokoontuu yhteen muutama päivä aiemmin. Portugaliin Algarven alueelle matkaava joukkue tullaan nimeämään ensi viikon loppupuolella.

– Lähdemme karsintoihin luottavaisin mielin. Portugali pelasi hieman Tanska-peliemme jälkeen tuplamaaottelun Irlantia vastaan, ja olemme käyneet ne matsit tarkasti läpi. Meillä on materiaalia myös Saksasta ja odotamme materiaalia vielä Bosnia-Hertsegovinasta. Leirillä keskityimme kuitenkin Portugaliin, sillä se on meidän avausvastustajamme karsinnoissa, Saloranta avaa.

– On hyvä, että pystymme näkemään kaikki vastustajamme etukäteen. Turnauksen aikana pystymme näkemään vastustajiamme paikan päällä. Luotan, että saamme jalkeille niin kovan ryhmän, että meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä karsinnoissa.