Takaisin
9.3.2019 klo 18.31

U17-tytöt valittu EM-jatkokarsintaan

Jaa:

Ⓒ Jussi Eskola

U17-tytöt (2002) kohtaavat 24.-30.3. Itävallan, Belgian ja Walesin EM-jatkokarsinnoissa. Turnaus pelataan Oberwartissa Itävallassa.

Suomen joukkue kohtasi viime viikolla Portugalin tuplamaaottelussa osana valmistautumistaan jatkokarsintaan. Tuloksiksi kirjattiin 4-3-voitto ja 1-1-tasapeli.

 

- Viime viikko oli meille todella arvokas, pääsimme pitkästä aikaa pelaamaan luonnonnurmella. Ensimmäisessä ottelussa oli paljon hyvää, ja siinä nähtiin myös kolme debyyttiä ja toisessa pelissä vielä yksi lisää. Toisesta matsista jäi pelillisesti paljon parantamisen varaa, päävalmentaja Marko Saloranta totesi.

 

- Valmennuksemme tavoite oli, että Portugalissa olisi ollut mukana jo karsintajoukkue, tai ainakin lähes. Muutamia muutoksia on tehty vastustajia ajatellen sekä siksi, että saamme kaiken kaikkiaan luotua mahdollisimman toimivan kokonaisuuden. Vuotta nuorempi Anna-Stina Simonen ei ole ollut tämän joukkueen mukana aiemmin, mutta on ollut äärettömän hyvässä vireessä seurajoukkueessaan.

 

Portugalissa debytoineet Daniela Sandås, Niia Salminen, Elina Mankki ja Sara Sievistö ovat kaikki nyt myös karsintaryhmässä.

 

Vaihtuvuus pelaajistossa viime syksyn EM-alkukarsinnoista on melko suuri. Tämä on Salorannan mukaan nuoressa ikäluokassa varsin normaalia.

 

- Valmennustiimimme ja aluevalmentajat pitävät silmät auki. Pelaajat kehittyvät eri aikoihin ja vammat tietysti vaikuttavat myös. Toivottavasti kaikki pysyvät nyt terveinä, realistinen tavoitteemme on mennä toukokuun EM-kisoihin. 

 

- Lohkomme ei ole missään nimessä helppo, mutta se olisi voinut olla vaikeampikin. Joukkueemme tekeminen on kehittynyt koko ajan. Toinen pelimme Portugalia vastaan ei ollut tarpeeksi hyvä, mutta rakenne on kunnossa, joten pieniä juttuja viilaamalla voimme taistella kisapaikasta.

 

Seitsemän lohkon voittajat selviävät järjestäjämaa Bulgarian ohella viides toukokuuta alkavaan EM-lopputurnaukseen. Lue siitä lisää UEFA:n sivuilta täältä.

 

Suomen ottelut (paikallista aikaa):

Su 24.3. klo 15 Suomi-Itävalta, Informstadion, Oberwart

Ke 27.3. klo 15 Belgia-Suomi, Informstadion, Oberwart

La 30.3. klo 15 Wales-Suomi, Informstadion, Oberwart

 

Suomen joukkue:

Ella Kelloniemi  HFA Märsky

Emilia Tuomela HFA Märsky (nimettiin 18.3. Aino-Kaisa Kainulaisen, JyPK, tilalle)

Daniela Sandås TPS

Suvihelmi Oksanen HFA Märsky

Helmi Vapola HFA Märsky

Ella Burton PK-35

Iida Laine HFA Märsky

Veera Hellman HFA Märsky

Minttu Ylikraka MuSa

Vilma Koivisto Piteå IF

Tiia Pohjanen ONS

Selma Viktorsson Åland United (nimettiin 20.3. Riikka Liljan, JyPK, tilalle)

Noora Hämäläinen Ilves

Niia Salminen JyPK

Aada Nurmi EuPa

Wilma Forsblom EBK

Elina Mankki HFA Märsky

Anna-Stina Simonen Pallokissat

Ria Karjalainen HFA Märsky

Sara Sievistö Rovaniemi United