Takaisin
11.11.2021 klo 19.00

U17-tytöt upeaan voittoon Bosnia-Hertsegovinasta

Jaa:

Sunnuntain päätösottelussaan Suomi kohtaa puhtaalla pelillä porskuttavan Saksan.

U17-tytöt (2005 ja myöhemmin syntyneet) kaatoi Bosnia-Hertsegovinan selvästi 4–0 tänään torstaina. Voitto oli Suomelle ensimmäinen Portugalissa pelattavassa EM-karsintaturnauksessa, ja kolmen pisteen myötä Pikkuhelmarit on askelta lähempänä jatkokarsintapaikkaa.

Suomi sai kamppailuun hyvän alun, kun Julia Schalin avasi maalihanat takatolpalta kymmenennellä minuutilla. Vajaan puolen tunnin kohdalla Lilli Halttunen pelattiin läpi, ja Elli Seiro sijoitti paluupallon maaliin. Juuri ennen taukoa Pikkuhelmarit osui kolmannen kerran – Seiro hankki rangaistuspotkun, minkä Jutta Angeria laukoi verkon perukoille.

Heti toisen jakson alkajaisiksi Suomi sai vapaapotkun, joka pelattiin nopeana. Nelli Kalske vapautti Seiron laidalta läpi ja tämä tarjoili Halttuselle, joka ei erehtynyt. Lisäosumia ei nähty, ja Pihla Niinistö piti maalillaan nollat.

– Voitto oli täysin ansaittu. Pelissä näkyi paljon asioita, joita olimme painottaneet treenikentillä, ja se oli kaikkiaan hyvä suoritus. Monessa jutussa jäi parantamisen varaa, mutta peli oli mielestäni täysin kontrollissamme, päävalmentaja Marko Saloranta toteaa.

Hyvä tulos oli joukkueelle tärkeä myös henkisesti, sillä avauspelissään Suomi koki ruman tappion emäntämaa Portugalille. Muutama pelaaja oli tippunut torstain ottelun kokoonpanon ulkopuolelle eri syistä, mutta tämä ei näkynyt negatiivisesti joukkueen suorituksessa.

– Reissu on ollut meille haastava, ja nämä päivät ovat todella kasvattanut joukkuetta. Pelaajamme eivät ole juuri pelanneet kansainvälisiä otteluita toisin kuin Bosnia-Hertsegovina, mutta osoitimme luonnetta kovassa paikassa. Siitä nousee hattu kaikille pelaajillemme.

Suomi – Bosnia-Hertsegovina 4–0 (3–0)
10’ Julia Schalin 1–0
29’ Elli Seiro 2–0
43’ Jutta Angeria 3–0   
46’ Lilli Halttunen 4–0 

12 Pihla Niinistö (mv)
20 Ida Heikkinen (72’ 13 Bettina Aho)
2 Matilda Sarlin
3 Helmi Perkaus
5 Nelli Kalske (79’ 14 Pinja Turkia)
6 Anni Ylä-Mononen
8 Jutta Angeria (C) (72’ 11 Cecilia Ek)
7 Julia Schalin (56’ 17 Elli Mäkipelkola)
18 Lotta Kalske (56’ 10 Ilona Walta)
9 Elli Seiro
19 Lilli Halttunen

Vaihdossa:
1 Noa Nastase (mv)