Takaisin
27.1.2022 klo 18.58

U17-tytöt tyylitteli vuoden käyntiin voitolla – ”Vaikka kehitettävää on paljon, menemme koko ajan oikeaan suuntaan”

Jaa:

Ⓒ SPL / Juha Tamminen

Joukkue kokoontuu seuraavan kerran jo ensi viikon sunnuntaina. Eerikkilän leiriryhmä nimetään lähipäivien aikana.

U17-tytöt (2005 ja myöhemmin syntyneet) päätti vuoden ensimmäisen leirinsä tänään torstaina. Maaliskuun EM-jatkokarsintaan valmistautuva joukkue pelasi eilen harjoitusottelun (3x30 min), jossa FC Halikon ja SalPa:n yhteisjoukkue (P2007) kaatui maalein 4–1.

Pikkuhelmarit johti ensimmäisen jakson jälkeen 2–0, kun Lilli Halttunen puski avausmaalin Ilona Waltan kulmapotkusta ja Walta itse tuplasi johdon Elli Seiron syötöstä. Waltan 3–0-osuma syntyi Suomen hyvän prässin ja Julia Schalinin esityön seurauksena – neljännessä Schalin päätti vahvan haastonsa maaliin.

U17-tytöt pelasi viimeiset parikymmentä minuuttia vajaalla, ja joukkueen nollapelihaaveet murenivat lopulta muutama minuutti ennen loppua.

– Peli oli meiltä tosi hyvä, vaikkakin kenties vähän tasaisempi, kuin lukemat antavat kertoa. Olimme tehokkaampia, eikä mitään meiltä pois. Kävimme ennen peliä läpi prässiämme, ja se toimi hyvin. Myös oman kolmanneksen puolustaminen oli teema, jossa onnistuimme. Blokkasimme paljon laukauksia, ja maalivahtimme selvisivät aika vähillä töillä, päävalmentaja Marko Saloranta toteaa.

– Puolustuspään erikoistilanteissa, etenkin kulmissa, pojat tosin pääsivät pari kertaa vartioinnista irti. Vältyimme niissä takaiskuilta, mutta meidän pitää harjoitella niitä vielä ennen karsintoja. Kansainvälisissä matseissa boksipuolustaminen on menestyksemme kannalta elintärkeä juttu.

Hyökkäyspelissä oli päävalmentajan mukaan aluksi hakemista, mutta se parani ottelun kuluessa.

– Ensimmäinen kymmenminuuttinen ja pelin loppu oli vaikea, mutta sittemmin onnistuimme säilyttämään sopivat etäisyydet ja pystyimme purkamaan vastustajan prässin. Vaikka kehitettävää on paljon, menemme koko ajan oikeaan suuntaan, Saloranta näkee.

– Pelin lisäksi treenit sujuivat hyvin. Saimme järjestettyä hyvän leirin, vaikka koronan kanssa oli säätöä ennen leiriä, ja monet runkopelaajamme joutuivat jäämään pois. Kokonaisuuteen voi olla erittäin tyytyväinen.

Leirillä oli mukana sekä tuttuja että uusia kasvoja. Viime syksynä kahdessa maaottelussa pelanneen Cecilia Ekin mukaan uudet pelaajat pääsivät nopeasti sisään tiiviin joukkueen toimintaan.

– Kaikki uudet pelaajat olivat hyviä yksilöitä, ja he pääsivät hyvin mukaan joukkueeseen. Meillä on tosi hyviä joukkuepelaajia, minkä kautta pystymme voittamaan otteluita. Kaikilla on kova halu päästä mukaan EM-jatkokarsintoihin, Ek sanoo.

JyPK:n ja FC Vaajakosken kasvatti siirtyi HFA:han syksyllä. Sopeutuminen uuteen kaupunkiin sekä seuraan on sujunut Ekin mukaan mukavasti, ja hän odottaa innolla viikonloppuna alkavaa BSM-karsintaa.

– Olen päässyt tosi hyvin mukaan joukkueeseen – meillä on kiva porukka kasassa. Futiksen ja koulun yhdistäminen onnistuu, ja ympäristö on kehittymiselle tosi hyvä, minkä takia tänne muutinkin. Lähden SM-karsintoihin sikahyvillä fiiliksillä, ja toivon, että pääsemme pelaamaan karsinnat läpi koronatilanteesta huolimatta.

U17-tyttöjen EM-jatkokarsintaturnaus pelataan Irlannissa maaliskuun lopussa. Lohkovoittaja etenee Bosnia-Hertsegovinassa toukokuussa 2022 järjestettävään lopputurnaukseen.

23.3. Suomi – Islanti
26.3. Irlanti – Suomi
29.3. Slovakia – Suomi