U17-tytöt tasatulokseen Portugalissa

Suomen U17-tytöt pelasivat torstaina 1-1 -tasapelin Portugalin kanssa.

Tiistaina Suomi voitti Portugalin 4-3, mutta nyt ei aivan samanlaisia maalijuhlia nähty.

- Kenttä oli tällä kertaa hieman pienempi ja Portugali puolusti tiiviimmin kuin tiistaina. He pyrkivät selvästi ottamaan Vilma Koivistoa pois pelistä, maajoukkuevalmentaja Marko Saloranta kertoi.

Ensimmäisellä puoliajalla ei Entroncamentossa maaleja nähty eikä Suomen peli luistanut parhaaseen malliin.

- Ensimmäisellä puoliajalla Portugali oli parempi. Me kyllä puolustimme hyvin, mutta hyökkäyspäässä tuli tosi iso määrä pallonmenetyksiä, Saloranta harmitteli.

Toisella puoliajalla Suomi teki muutaman vaihdon ja peli parani. Ottelun avausmaali syntyi 65. minuutin pelin jälkeen. Muutamaa minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu Ria Karjalainen loi prässiä Portugalin topparille ja kuittasi pallon itselleen. Röyhkeä suoritus ja pallo verkkoon.

- Se oli hieno suoritus. Ria toi selkeää pelotetta meidän hyökkäykseemme, Saloranta kehaisi.

Peli tasoittui ottelun 80. minuutilla. Portugali katkaisi Suomen maalipotkun ja tarkka laukaus rangaistusalueen rajalta upposi Suomen maaliin.

- Harmittava takaisku, mutta ehkäpä Portugali sen ansaitsi. Tasapeli oli tästä ottelusta aika oikea lopputulos. Puolustuksessa osoitimme hyvää luonnetta, mutta hyökkääminen ei ollut niin hyvällä tasolla kuin olisi toivonut, Saloranta mietti.

Lopussa Suomi kyllä haki aktiivisesti voittomaalia.

- Harjoittelimme sitä tilannetta, että olisimme ottelun lopulla tappiolla, Saloranta huomautti.

Portugali-Suomi 1-1 (0-0)
    65. min 0-1 Ria Karjalainen