Takaisin
4.2.2021 klo 22.05

U17-tytöt tasasi maalit FC Hongan kanssa

Jaa:

Espoolaisvieraat tulivat 2–2-päätöslukemiin aivan loppuminuuteilla.
 

U17-tytöt (2004 ja myöhemmin syntyneet) haastoi FC Hongan Eerikkilässä tänään torstaina. Ottelussa pelattiin kolme puolen tunnin puoliaikaa (3x30 min), ja kaikki Suomen pelaajat pääsivät pelaamaan 45 minuuttia.

Suomi aloitti maalinteon 24. minuutilla, kun joukkue prässäsi ylhäällä ja sai hyvän riiston, jolloin Hongan toppari joutui rikkomaan. Oona Sevenius pelasi tuomitun vapaapotkun nopeasti Pauliina Piriselle pystyjuoksuun, ja Pirinen syötti maata pitkin maalin eteen – Lotta Lindström irtautui vartioinnista ja viimeisteli avausmaalin etualueelta.

FC Honka tasoitti ottelun muutamaa minuuttia myöhemmin kulmapotkusta.

Suomi nousi uudestaan johtoon 47. minuutilla. Joukkue aloitti hyökkäyksen vasemmalla laidalla ja vaihtoi hyvin painopisteen keskikenttäpelaaja Tuuli Viinikan kautta. Viinikan syöttö tavoitti Sofia Määtän oikealta – Määttä eteni rangaistusalueelle, harhautti kaksi pelaajaa ja laukoi vasemmalla jalallaan pallon takakulmaan.

Voitto valui Suomen käsistä pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Suomi puolusti tilanteen löysästi, ja Honka pääsi tasoittamaan. Päävalmentaja Marko Saloranta harmitteli loppuhetkien takaiskua, mutta oli tyytyväinen kokonaisuuteen. Saloranta piti tasatulosta varsin oikeutettuna, vaikka Suomella oli mainiot mahdollisuudet lisämaaleihin sekä voittoon.

– Ottelu palveli meitä juuri sillä tavalla, mitä toivoimme. Kansallisen Liigan kärkipäähän povatun joukkueen kohtaaminen sytytti pelaajia, ja joukkueemme valmistautuminen oli aivan viimeisen päälle. Pelaajista näki selkeästi, että he olisivat halunneet voittaa. Se on hyvä asia, että tasapeli ei tyydyttänyt.

Joukkue leirillä:
Kerttu Karresmaa (mv) HFA
Ada Liljeström (mv) KaaPo
Sara Haapala HJS
Selja Leiwo TPS
Jasmin Mansaray HJK
Sara Ikonen ONS
Veera Keto HFA
Annika Idman EPS
Tuuli Viinikka HJS
Matilda Kuusniemi Fishwick HFA
Daniela Tolonen HJK
Sofia Määttä Ilves
Peppi Kontturi HJK
Inka Sarjanoja ONS
Pauliina Pirinen JyPK
Noora Juusela FC Honka
Moona Laine Ilves
Oona Sevenius PK-35 Vantaa
Lotta Lindström HFA
Ada Eronen FC Honka
Salla Hyvönen NJS (nimetty 28.1.)

Poisjääneet:
Nanna Leivonen (mv) JyPK
Venla Kajander HJK
Tao Stark JyPK