Takaisin
25.3.2018 klo 18.25

U17-tytöt tasapeliin Ranskan kanssa

Jaa:

Ⓒ SPL
Katso video

U17-tyttöjen toinen ottelu EM-jatkokarsinnassa Ranskassa päättyi 2-2 (1-0) -tasapeliin emäntämaata vastaan.

Ottelun alku oli Suomelta hermostunutta peliä, vaikka jo toisella minuutilla Ranskan maalille syntyi puolivarkain todellinen tuhannen taalan paikka, mutta maaliin palloa ei saatu. Toisaalta Ranska kolisutti Suomen maalin ylärimaa pari minuuttia myöhemmin.
 
- Paransimme sitten paljon jakson edetessä. Ranska joutui juoksemaan paljon pallon perässä ja tuntui, että peli oli hyvin kontrollissa, päävalmentaja Marko Saloranta kertasi.
 
Hyvä ote näkyi myös tulostaululla, sillä Suomi johti ottelua tauolla Jenni Kantasen maalilla. 
 
Ranska haki toisella jaksolla vimmatusti tasoitusta ja onnistui sen saamaankin Madeline Rothin vapaapotkuosumalla, mutta Jenna Topra kuittasi välittömästi ja siirsi Suomen uudestaan johtoon. Maïté Boucly iski kuitenkin Ranskalle toisen osuman kymmenen minuuttia myöhemmin.
 
Ranska painoi vahvasti ja haki voittomaalia, mutta Suomi kesti ja pääsi välillä iskemään vastaankin. Enempiä maaleja ei kuitenkaan nähty ja näin kaksikko lähtee päätöskierroksen otteluihin tasapisteissä lohkokärjessä.
 
- Totta kai voittoa haettiin ja olemme pettyneitä tulokseen - pelaajat kopissa etenkin olivat sitä ottelun jälkeen. Toisaalta Ranska on erittäin kova joukkue ja meillä oli pitkiä pätkiä aika hankalaa toisella jaksolla, joten olisi tämä voinut kääntyä heidän edukseenkin, Saloranta myönsi.
 
Ottelussa ei juuri jarruteltu, tempo oli kova ja Saloranta oli kaikin puolin tyytyväinen omiensa esitykseen. 
 
- Jos nimiä haluaa nostaa, niin Joanna Tynnilä pelasi erinomaisen pelin ja varmasti parhaan maaottelunsa. Myös Jenni Kantanen oli todella hyvä ja teki tietysti maalinkin. Joukkueessa oli monta muutakin onnistujaa ja on hieno nähdä, että pelaajat pystyvät parhaimpaansa tällaisessa kovassa ottelussa.
 
Jatkopaikan suhteen ratkaisut jäivät näin keskiviikon viimeisen ottelun varaan. Suomi saa silloin vastaansa Skotlannin ja Ranska kohtaa Ruotsin.
 
- Kisassa EM-paikasta ollaan joka tapauksessa edelleen mukana. Keskiviikkona saattaa mennä siihenkin, että ruvetaan laskemaan maalieroja - niin tai näin, meidän pitää olla valmiina kaikkeen, Saloranta sanoi.
 
Kooste ottelusta nähtävillä artikkelikuvan linkkiä klikkaamalla.
 
Ranska - Suomi 2-2 (0-1)
23. 0-1 Jenni Kantanen
56. 1-1 Madeline Roth
57. 1-2 Jenna Topra
67. 2-2 Maïté Boucly
 
Suomen kokoonpano:
12 Anna Koivunen
2 Joanna Tynnilä var.
4 Kaisa Juvonen
6 Nana Yang
8 Oona Siren  
10 Tuuli Enkkilä (C) >> 80. 17 Vilma Koivisto
11 Jenni Kantanen >> 49. 3 Jenna Topra 
13 Emmi Siren
14 Aino Vuorinen
15 Annika Huhta  
16 Katariina Kosola >> 63. 21 Eerika Appelqvist
 
Vaihtopelaajat:
1 Emma Immonen
5 Ella Pesonen
7 Marie Mäkinen
9 Heini Laaksonen 
19 Heta Olmala
20 Dana Leskinen